ОСТАННІ НОВИНИ

Львівська шпажистка виборола «срібло» на Гран-прі у Катарі

Вероніка Рой

|

Львівська фехтувальниця на шпагах Ксенія Пантелєєва виборола срібну медаль на Гран-прі в катарській Досі. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Національної федерації фехтування України.

 

Як йдеться у повідомленні, в 1/32 фіналу спортсменка перемогла одним уколом німкеню Патрицію Дерп (15:14), далі виявилася сильнішою від італійки Росселли Фіамінго (15:7), потім вибила з боротьби француженку Марі-Флорен Кандассамі (14:11). В бою за вихід у півфінал Ксенія Пантелєєва виграла у китаянки Чжу Міне (15: 8).

За вхід у фінал львівська спортсменка здобула перемогу над росіянкою Віолеттою Колобовою (15:12), а в поєдинку за золото змагань поступилася 26-річній чемпіонці світу Юлії Бєляєвій з Естонії. У фіналі українка програла з рахунком 11:15.

У НФФУ додають, що для Пантелєєвої ця медаль стала першою в кар’єрі в особистій першості на міжнародних турнірах FIE. Раніше українка піднімалася на п’єдестал тільки в складі збірної України в командних змаганнях або ж на юніорських етапах Кубка світу.

Відзначимо, що до вісімки найсильніших також потрапила українська шпажистка Яна Шемякіна. Олімпійська чемпіонка-2012, яка тільки в цьому сезоні відновила виступи після народження двійні. Яна Шемякіна програла в 1/4 кореянці Чон Хе Чжон з рахунком 10:15.

Фото: НОК

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *