ОСТАННІ НОВИНИ

Львівський забудовник ошукав покупців квартир на 23 млн грн

Олег Дерев'янко

|

У Львові судитимуть забудовника, який привласнив гроші клієнтів у сумі майже 23 мільйони гривень. Про це Львівському порталу повідомили в поліції Львівської області.

Як встановили правоохоронці, у 2018–2022 роках директор будівельної компанії під приводом укладення договорів купівлі-продажу майнових прав на квартири, присвоїв кошти, які належали 38 громадянам. Будинок мав бути збудований в одному з сіл колишнього Пустомитівського району Львівської області.

Не маючи дозвільних документів на проведення будівельних робіт, керівник компанії укладав з клієнтами фіктивні договори купівлі-продажу майнових прав. Після чого він отримував кошти за оплату/передоплату майбутнього помешкання. Проте, отримані гроші злочинець не перераховував на рахунок товариства, а привласнював.

Будинок забудовник так і не звів, а клієнти залишились без квартир та коштів. Таким чином, жертвою зловмисника стали 38 майбутніх власників помешкань, яких він ошукав на загальну суму майже 23 мільйони гривень.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні, відкритому за ч.2,ч.3 та ч.4 ст.190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України, завершене. Обвинувальний акт скерований на розгляд суду. Санкція статті передбачає покарання – позбавлення волі на строк від трьох до восьми років.

За рішенням суду обвинувачений перебуває під вартою.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *