ОСТАННІ НОВИНИ

На Харківщині затримали зрадника, який допомагав росіянам викрадати людей

Олег Дерев'янко

|

Спецслужби затримали «помічника» російського гауляйтера, який допомагав рашистам викрадати українців під час боїв за Харків. Про це Львівському порталу повідомили в Службі безпеки України.

Встановлено, що 46-річний мешканець селища Козача Лопань, який у період окупації цього населеного пункту почав співпрацювати з ворожими військами. На цій «посаді» він брав участь у викраденні жителів громади та пограбуванні їхнього приватного майна.

Для цього фігурант «наводив» окупантів на помешкання українських патріотів та їхніх родичів. У першу чергу він здавав родини колишніх військовослужбовців та посадовців правоохоронних органів.

За даними слідства, рашисти вдиралися до будинків людей та погрожуючи розстрілом, вивозили їх до російської катівні.

Під час таких «нальотів» загарбники разом зі своїм поплічником розграбовували оселі. Більшу частину викраденого, особливо комп’ютерну та побутову техніку, росіяни відправляли до рф.

Після деокупації регіону зрадник залишився у селищі, де намагався «залягти на дно», майже не виходячи з приватного будинку.

На підставі зібраних доказів фігуранту повідомлено про підозру за ч.1 ст.111-2 Кримінального кодексу України (пособництво державі-агресору). Наразі зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує до 12 років тюрми з конфіскацією майна.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *