ОСТАННІ НОВИНИ

Угорщина запровадить нові обмеження на імпорт сільгосппродукції з України

Маркіян Рой

|

Уряд Угорщини планує нові обмеження на імпорт сільськогосподарської продукції з України, пояснюючи їх необхідністю захистити угорських фермерів від ринкових коливань, спричинених дешевшим українським імпортом. Про це на брифінгу заявив міністр сільського господарства Угорщини Іштвар Надь, повідомляє Європейська правда.

Коментуючи рішення Євросоюзу дозволити безмитний імпорт з України з 2022 року, Надь заявив, що призвело до «значного надлишку пропозиції і значно низьких цін» на європейському сільськогосподарському ринку.

«Брюссель і Європейська комісія зрадили угорських фермерів і натомість підтримують українських олігархів», – заявив він.

Угорський міністр додав, що уряд ухвалив план із п’яти пунктів для допомоги фермерам. Він зокрема передбачає вимогу до продавців і логістичних компаній повідомляти про товари, на які поширюються імпортні обмеження і які імпортуються через Україну – незалежно від країни їхнього походження.

Надь уточнив, що під таке обмеження також підпадатимуть продукти переробки українського зерна.

Минулого року Угорщина запровадила заборону на імпорт 24 українських сільськогосподарських продуктів, зокрема зернових та олійних культур, борошна, олії та деяких м’ясних продуктів. Водночас їхній транзит угорською територією дозволявся.

Минулого місяця угорський уряд вилучив зі списку український натуральний мед.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *