ОСТАННІ НОВИНИ

Посеред пустиря в Києві знайшли 20 урн із прахом

Наталя Дуляба

|

Працівник столичної ритуальної служби викинув посеред пустиря 20 урн, у яких були залишки праху. Про це Львівському порталу повідомили у Київській міській прокуратурі.

Таку знахідку виявили у березні на вул. Сирецькій у Києві. Тут посеред пустиря натрапили на урни з прахом.

За даними слідства, до однієї з приватних ритуальних служб звертались рідні померлих для організації кремації та надання суміжних ритуальних послуг.

Після кремації прах покійного поміщали в урну крематорію, а потім його пересипали в урну замовника. Однак урни, які надавали родичі померлих, були меншими від ємностей крематорію, тобто увесь прах до них не поміщався.

Тому ритуальна служба мала утилізувати урни із залишками праху. Натомість 26-річний співробітник просто викинув їх на пустирі. Саме так посеред вулиці й знайшли 36 урн з прізвищами, у 20 із них був прах.

Працівнику приватної ритуальної служби оголосили підозру у нарузі над урною з прахом померлого, вчиненій повторно (ч.ч. 1, 3 ст. 297 Кримінального кодексу України).

Санкція статті передбачає від чотирьох до п’яти років обмеження волі або позбавлення волі строком від чотирьох до семи років.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *