ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові вшанували випускників Академії сухопутних військ, які героїчно загинули, боронячи Батьківщину

Дарина Смеречанська

|

Військовослужбовці Львівського гарнізону відзначили 27-му річницю Збройних Сил України. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Національної академії сухопутних військ ім. П.Сагайдачного.

 

Урочисті заходи розпочалися зранку під час шикування особового складу. Начальник Національної академії сухопутних військ генерал-лейтенант Павло Ткачук вручив відзнаки Міністра оборони України, Начальника Генерального штабу – Головнокомандувача Збройних Сил України та начальника Національної академії сухопутних військ кращим з кращих наших військовослужбовців та працівників навчального закладу.

«День Збройних Сил України – значна подія для тих, хто присвятив своє життя захисту рідної землі та українського народу, хто носить горде звання військовослужбовця Українського війська! Нашому війську 27 років. З них, майже п’ять років наша армія протистоїть ворожій агресії. За цей час Збройні Сили України спростували міф про непереможність російського війська, порушили кремлівські плани щодо окупації нашої країни, а нині, в стані повної бойової готовності, підтримують стабільність уздовж лінії розмежування. Головною запорукою міцності наших Збройних Сил є військовослужбовці – патріоти і професіонали військової справи, які боронять Україну і народи Європи від терористичної чуми. І я гордий, що серед них – вихованці Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного», зауважив начальник Національної академії генерал-лейтенант Павло Ткачук.

Згодом на Алеї Слави військовослужбовці видового військового вишу вшанували загиблих випускників Академії, які героїчно загинули, обороняючи нашу Батьківщину. Разом із представниками органів державної влади та місцевого самоврядування квіти до пам’ятного обеліску поклав і Командувач Сухопутних військ ЗС Канади генерал-лейтенант Жан-Марк Лантьє.

Опісля у гарнізонному храмі святих перошоверховних апостолів Петра і Павла відбулась Святкова Літургія, під час якої присутні у храмі помолилися за всіх людей у погонах, всіх тих, хто зі зброєю у руках відстоює нині незалежність України на сході нашої країни. Урочисті заходи продовжилися на Личаківському кладовищі вшануванням полеглих новітніх героїв, які віддали свої життя за мирне небо над нашою Батьківщиною.

Також цього дня у с.Старичі Львівської області була відкрита перша казарма на 125 місць для військовослужбовців артилерійського полку.

Нагадаємо, сьогодні, 6 грудня, українці відзначають День Збройних Сил України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *