ОСТАННІ НОВИНИ

Порошенко на відкритті Book Forum: «Форум видавців став знаковою подією не лише для України, а й для Східної Європи»

Вероніка Рой

|

Сьогодні, 19 вересня, у Львівському оперному театрі урочисто відкрили ювілейний 25-й BookForum. Участь у заході взяв Президент  України Петро Порошенко, передає кореспондент Львівського порталу.

 

Під час свого виступу Глава держави сказав, що Форум видавців став знаковою книго-видавничою та культурною подією не лише України та Східної Європи.

«25 років – це досить поважний вік для літературного фестивалю, враховуючи, що час його становлення припав на період глибоких економічних та соціальних криз. Воок Forum Lviv відкриває нові можливості для вільного спілкування авторів, видавців, книгорозповсюджувачів і поціновувачів друкованого слова. Я впевнений, що Форум і надалі буде реалізовувати свою місію, гуртувати людей, які здатні генерувати та сприймати нові ідеї, поширювати поле культури.

Не менше важливим є й те, що Форум твердиться, як платформа української культури, яка покликана популяризувати долю вітчизняних письменників та книговидавництва у наші державі, а також репрезентувати Україну та українське у всьому світі. Мені дуже приємно, що з кожним роком Форум розширює рамки свого існування, і у дні його проведення Львів перетворюється на єдиний літературний простір, який збирає все більшу кількість вітчизняних авторів», – повідомив він.

За словами Петра Порошенка, українське книговидання стало важливою складовою інформаційної сфери, бо російська агресія перетворила свідомість українських громадян на ключову арену протиборства.

«Якщо раніше, в тому числі і у Львові, ми говорили про те, що головне, що загрожує українському книговидавництву – це те, що українці купують російську книгу, сьогодні цього вже немає. Ми перейшли той рубікон. Сьогодні у своїй державі ми будемо читати свої книжки, на своїй мові», – додав під час промови президент.

Нагадаємо, сьогодні у Львові стартував найбільший книжковий, літературний, культурний захід України і Центрально-Східної Європи – ювілейний 25-й Book Forum. Фокусною темою цьогорічного Форуму видавців стане «Ринок свободи».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *