ОСТАННІ НОВИНИ

У Львівській міськраді думають, яким чином демонтувати найвищу стелу Монументу Слави

Олена Карп'юк

|

Станом на сьогодні, 15 травня, у Львові триває розробка документації щодо протиаварійних робіт, які включають демонтажні роботи найвищої стели Монументу Слави, що на вул. Стрийській. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

 

«По Монументу Слави триває розробка документації щодо протиаварійних робіт, які, власне, включають демонтажні роботи по найвищій стелі. Конструкція є досить складною, і довго працювали районні адміністрації над тим, щоб визначити, хто саме може розробити документацію. Тому що там є дійсно складність самої конструкції, навіть саму територію було обгороджено досить такою складною конструкцією, де бетонувалося півтори метри донизу, ставилися міцніші конструкції, ніж це звично ставиться на протиаварійних роботах. Оскільки при подальших роботах треба, щоб сама ділянка мала змогу витримати ці роботи», – розповів заступник міського голови Львова з питань розвитку Андрій Москаленко.

Як повідомляв Львівський портал, наприкінці квітня Монумент Слави обгородили спеціальною огорожею через те, що він перебуває в аварійному стані. На встановлення такої огорожі з бюджету Львова виділили більше 400 тисяч гривень.

А 9 травня на паркані Монументу Слави троє чоловіків написали «советська окупація».

Як відомо, у 2017 році ініціативна група, що складалась з громадських діячів, бійців АТО, почала вимагати знесення Монумента Слави. Водночас у мерії створили робочу групу для напрацювання кроків для  вирішення цього питання, яку очолює Андрія Москаленко. Ця група провела кілька засідань минулого року, зокрема замовила у «Львівської політехніки» дослідження стану ключових конструкцій. Фахівці, які проводили дослідження, зробили висновок, що 30-метрова стела Монументу перебуває в аварійному стані.

Також нещодавно Спілка архітекторів висунула ідею щодо будівництва паркінгу на території Монументу Слави.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *