ОСТАННІ НОВИНИ

Легендарний німецький музикознавець відкриє бібліотеку у Львові

|

Директор архіву Йоганна Себастьяна Баха в Ляйпціґу, музикознавець проф.Крістоф Вольф приїде до Львова, щоб особисто презентувати подаровану ним унікальну колекцію музичних книг, нот і факсиміле у Центрі імені Андрея Шептицького Українського Католицького Університету. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

Відомий професор завітає до Львова 2-5 листопада та разом із музикознавцями з різних країн світу обговорить долю віднайдених і ще недосліджених музичних архівів світу. У рамках міжнародного симпозіуму «Ex umbra in solem» з доповідями та лекціями будуть виступати дослідники з Бразилії, США, Італії, Польщі, Німеччини, Австрії, Швейцарії та України.

Крістоф Вольф вважається найбільшим у світі дослідником творчості і біографії Йоганна Себастьяна Баха. За цією спеціалізацією він читає лекції в Гарвардському та Фрайбурзького університетах. Під керівництвом професора завершено видання найповнішого в історії, 100-томного зібрання твори Баха, робота над яким зайняла більше 50 років. Свого часу Крістоф Вольф разом з українськими колегами віднайшов у Києві вивезені під час Другої світової війни старовинні манускрипти Берлінської Співочої Академії. Частину з цих творів він презентує в листопаді Україні.

Легендарний музикознавець приїжджає на запрошення швейцарської організації Haliciana Schola Cantorum, що займається побудовою культурних мостів між Західною та Східною Європою. Організатори запевняють, що публічне обговорення музичної спадщини України та світу на міжнародних майданчиках дозволить зберегти українські архіви та відкриє нові можливості для розвитку української музики.

Програма перебування

2 листопада (четвер): Офіційне відкриття симпозіуму «Ex umbra in solem» та перші доповіді о 13.00 год.  Крістоф Вольф урочисто відкриє колекцію «Бібліотека Вольфа» о 19.00 год. Місце проведення:  Центр імені Андрея Шептицького (вул. Козельницька 4).

3 листопада (п’ятниця):

9.00 – 17.00 – Виступи музикознавців у рамках симпозіуму у двох напрямках: «Найновіші знахідки в українських та східноєвропейських архівах» та «Сенсаційні знахідки в архівах Заходу». Місце проведення:  Центр імені Андрея Шептицького (вул. Козельницька 4).

19.00 – Концерт: прем’єрні виконання нововіднайдених творів А.Нанке (вчитель автора українського гімну М.Вербицього). Місце проведення: Собор Святого Юра (пл. Святого Юра, 5)

4 листопада (субота):

9.00 – 18.00 – Лекції та доповіді учасників симпозіуму. Місце проведення: Наукова Бібліотека Львівського Національного Університету ім. І. Франка (вул. Драгоманова 5)

14.00 – Круглий стіл за участі професора Вольфа. Місце проведення: Львівська Національна Музична Академія ім. Лисенка (вул. Нижанківського, 5).

20.00 – Заключний концерт. Місце проведення: Львівська Національна Музична Академія ім. Лисенка (вул. Нижанківського 5).

5 листопада (п’ятниця):

9:00-12:00 – Заключні дискусії та плани подальших пошуків шедеврів в українським архівах. Координатори: проф. Крістоф Вольф, проф. Любов Кияновська, проф. Василь Кметь та д-р.Анґеліка Мотс. Місце проведення: Етнографічний музей (просп. Свободи 15).

Акредитація ЗМІ за посиланням: https://goo.gl/forms/ajn12YPgxcGXUbDq1

Контакти: +38 096 174 22 08 (Дар’я),  [email protected]

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *