ОСТАННІ НОВИНИ

Українські фільми рекомендують висунути на премію Європейської кіноакадемії

|

Сьогодні, 22 серпня,  Європейська кіноакадемія назвала 51 ігрову стрічку, які було рекомендовано до номінування на Премію Європейської кіноакадемії, куди увійшли і стрічки українського походження. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі НТКУ.

До списку стрічок, що представляють 31 європейську країну, увійшли:

  • українська історична драма «Моя бабуся Фані Каплан» (реж. Олена Дем’яненко, кінокомпанія «Гагарін Медіа», за підтримки Державного агентства України з питань кіно),
  • створена у ко-продукції з Україною драма «Іній» (реж. Шарунас Бартас, Литва, Франція, Польща, Україна, за участі українських кінокомпаній «Інсайт Медіа» і «Тато Фільм», за підтримки Державного агентства України з питань кіно)
  • фільм, у виробництві якого брали участь українські кінематографісти, – «Лагідна» українського режисера Сергія Лозниці (Франція, Німеччина, Литва, Нідерланди, за участі української кінокомпанії «Солар Медіа Ентертейнмент»).

Фільми були відібрані до рекомендаційного списку із близько 350 європейських стрічок, представлених на розгляд.

У 20 країнах із найбільшою кількістю членів Європейської кіноакадемії самі національні осередки висували по одному фільму. Їх вибір доповнив відбірковий комітет, укладений із Правління Європейської кіноакадемії та шести запрошених експертів, одним із яких був член Правління НСКУ, член Європейської кіноакадемії та Міжнародної федерації кінопреси FIPRESCI Алік Шпилюк.

У наступні тижні понад 3 тисячі членів Європейської кіноакадемії визначатимуть номінантів у категоріях «Європейський фільм», «Найкращий режисер», «Найкращий актор», «Найкраща актриса» і «Найкращий сценарист».

Номінантів буде оголошено 4 листопада 2017 року під час МКФ у Севільї, Іспанія.

Окремо журі, укладене з семи осіб, визначить лауреатів премій Європейської кіноакадемії найкращим оператору-постановнику, монтажеру, художнику-постановнику, художнику з костюмів, художнику з гриму, композитору і звукорежисеру.

30-ту Премію Європейської кіноакадемії буде вручено 9 грудня 2017 року у Берліні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *