ОСТАННІ НОВИНИ

В Україні зняли мультфільм за «Кобзарем» у стилі зомбі-хорору

|

В Україні презентують анімаційний серіал за «Кобзарем» Тараса Шевченка. Його автори прагнуть осучаснити твори поета і подати їх по-новому. Всього у серіалу має бути 12 серій. Невдовзі його мають показати на одному з загальнонаціональних каналів, передає Радіо Свобода.

В основі першої серії анімаційного серіалу – містичний вірш «За байраком байрак» у стилі зомбі-хорору. Анімують «Кобзаря» творці коміксу «Даогопак». Вони впевнені: сучасній людині треба подавати Шевченка по-новому.

«Якщо ми будемо працювати з Шевченком як із кріпаком, то це буде сльозлива шароварщина. А якщо як із Стівеном Кінгом, як з автором хорорів, то буде зовсім інше ставлення», – каже продюсер серіалу Максим Прасолов.

Короткометражний мультфільм створювали цілий рік. Зробили понад 400 малюнків у складному стилі українського бароко.

«У нас не було технічних кадрів, це все зроблено рукою нашого художника Олексія Чебикіна. Анімували всі сцени з його малюнків. Кожна фігура розрізалася на частини – від 20 до 140 – і ці частини анімувалися», – пояснює режисер Богдан Шевченко.

На запитання, чи сподобався б такий мультфільм самому Тарасу Григоровичу, автори відповідають: «Він був би в захваті, сказав би: кльово, чуваки, давайте ще».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *