ОСТАННІ НОВИНИ

Громадськості надали відкритий доступ до містобудівної документації

|

У Львівській обласній державній адміністрації громадськості презентували інформаційний портал містобудівного кадастру, що забезпечить вільний доступ до геопросторових даних, генеральних та детальних планів населених пунктів. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ЛОДА.

«На сьогодні відкритість матеріалів містобудівної документації – це єдиний важливий інструмент  для протидії різним незаконним речам, в тому числі й забудовам. Мешканці переважно знають про розташування незаконних об’єктів, а доступність до генеральних планів дозволить перевірити такі факти, – розповіла т.в.о. директора департаменту архітектури та розвитку містобудування ОДА Оксана Ткачук. – Таким чином доступ до цієї інформації дасть змогу громаді впливати на рішення органів виконавчої влади чи органів місцевого самоврядування».

За словами Оксани Ткачук, на Львівщині сьогодні усі міста обласного значення, всі селища та міста районного значення на 100% забезпечені містобудівною документацією, а також на 70% забезпечені інші населені пункти області. «Це дуже великий відсоток, про що мають право знати і наші громадяни», – наголосила посадовець.

«Що будується поруч, яка інфраструктура є на території, де той чи інший громадянин проживає, що і як впливає на ціну житла – ці всі питання найбільше цікавлять громадян. І, фактично, відповідь на них може надати наша геоінформаційна система», – резюмувала Оксана Ткачук.

Наголосимо, що портал www.loda.zuap.org створено з метою дотримання норм законів України «Про інформацію» та «Про доступ до публічної інформації», де передбачено право мешканців області на вільний доступ до містобудівної документації населених пунктів (генпланів, детальних планів).

Над розробкою порталу працював департамент архітектури та розвитку містобудування облдержадміністрації спільно із профільною комісією Громадської ради при ОДА.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *