ОСТАННІ НОВИНИ

Фауна у цифрах. На Львівщині порахували лісових жителів

|

Мисливські господарства Львівщини, а їх в області налічується сімдесят дев’ять, завершили після сезонний, зимовий облік мисливських і червонокнижних видів звірів та птахів. Про це Львівському пора тулу повідомили в управлінні лісового господарства Львівщини.

Як повідомляється,  в цілому чисельність мисливських звірів залишається стабільно-позитивною з невеликим приростом окремих видів звірів.

«У нашій області є майже всі види звірів, що мешкають на території України. Ви можете зустріти в лісах області і велетня зубра, і красуню козулю, бурого ведмедя і дикого кота, бобра та видру, глушця і орябка а також красеня оленя та багато інших звірів та птахів які є окрасою нашого довкілля», – повідомляють лісівники.

Зважаючи на досить сніжну зиму, та судячи за результатами обліку в Карпатській частині області, можна зробити висновок, що звірі, особливо кабани, досить добрі синоптики. З настанням холодів значна частина кабанів, мабуть передбачаючи значний сніговий покрив в горах, мігрувала до передгір’я Карпат. За ними потягнулися і хижаки. У останні дні січня та лютому, мисливські господарства спостерігали суттєву навалу вовків на терени мисливських господарств області. Склалося таке враження, що вовки до нас збіглися звідусіль. Навіть мисливці з великим стажем полювання не пригадують, щоб вовки так «господарювали» в мисливських угіддях.

«Крім вовків окремі «промисловики» замість того, щоб допомогти звірам в тяжку пору організовували своєрідні «сафарі». Найболючіше те, що таких промисловиків дуже важко спіймати, а ще важче доказати їхню вину», –  наголошують лісівники.

Відтак, в управлінні нарахували таку кількість лісових жителів:

Зубрів – 75

Ланей – 98

Лосів – 73

Оленів європейських – 1803

Оленів плямистих – 43

Козуль – 15 500

Кабанов – 4700

Зайців-русаків – 47089

Бобрів – 2427

Лисиць – 2745

Вовків – 179

Єнотовидних собак – 119

Ведмедів – 75

Барсуков – 1468

Видр – 1088

Куниці лісової – 3966

Куниці кам’яної – 239

Тхорів чорних – 1246

Котов лісових – 66

Рисей – 87

Фазанів – 875

Сірих куріпок – 18179

Глухарів – 42

Тетеревів – 215

Рябчиков – 1150

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *