ОСТАННІ НОВИНИ

Пресоване сміття таке безпечне, що його можна розмістити навіть біля Ратуші, – Садовий

|

Міський голова Львова Андрій Садовий розповів сьогодні про реалізацію у місті «сміттєвої» ухвали, згідно з якою у кожному районі міста передбачається встановлення 5 майданчиків для пресування відходів. Про це він повідомив сьогодні, 30 січня, на прес-конференції, передає кореспондент Львівського порталу.

«Є ухвала міської ради. Наразі встановлений лише один прес, він екологічний, безпечний, надійний. І мені дуже прикро, що людям доносять неправдиву інформацію, тому що це одна з технологій, яка дає можливість зменшити об’єм сміття – спресувати, обмотати поліетиленом. І його можна транспортувати на дуже великі відстані. Ми б могли і біля Ратуші його поставити, в будь-якому місці. Воно є безпечне і ми готові це показати і довести. Просто нам навіть фізично не дають можливості закінчити роботи з монтажу цього пресу, особами, які блокують…», – заявив мер.

Як відомо, аеропорт «Львів» проти «сусідства» із сміттєпресувальною станцією і вимагає від мерії скасувати «сміттєву» ухвалу.

Додамо, що  через цю ж сміттєву ухвалу місцеві мешканці вже перекривали дороги на трьох вулицях Львова.

Водновас зауважимо, що 19 січня Львівська міська рада прийняла ухвалу, де визначила п’ять ділянок для розміщення тимчасових майданчиків під переванатаження, пресування та брикетування сміття.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *