ОСТАННІ НОВИНИ

Львівська міськрада під бійки та вигуки «Ганьба» прийняла сміттєву ухвалу

|

Сьогодні, 19 січня, Львівська міська рада прийняли ухвалу про визнання ситуації із сміттям у Львові критичною. Відповідно майже у кожному районі міста було погоджено ділянки, де будуть розташовані станції для перевантаження та брикетування сміття.  За відповідне рішення проголосувало 38 депутатів. Про це з місця події передає кореспондент Львівського порталу.

Міська рада визнала те, що ситуація з вивозом сміття є такою, що потребує здійснення невідкладних заходів щодо запобігання виникнення надзвичайної ситуації. Відтак вирішила звернутися до територіальних громад Львівщини з проханням про укладення договорів про використання їхніх полігонів для складування львівського сміття.

Водночас ухвалою постановлено визначити та облаштувати місця для організації тимчасових майданчиків для перевантаження та брикетування твердих побутових відходів на територіях адміністративних районів Львова:

-Сихівський, Галицький райони – вулиця Стрийська, 193

-Залізничний район – вулиця Городоцька, 280

-Личаківський район – вулиця Пластова, 13

-Шевченківський район – вулиця Т.Шевченка, 327-г

-Франківський район – вулиця Персенківка, 19.

Львівському комунальному підприємству «Львівспецкомунтранс» надано дозвіл на виготовлення проекту землеустрою відведення земельних ділянок для виробничих потреб за рахунок земель промисловості, транспорту, зв’язку, енергетики, оборони та іншого призначення. Зокрема, йдеться про 1 га на вулиці Стрйиській, 193 та 0,6 га на вулиці Шевченка, 327-г.

Також ухвалою передбачено фінансування «Львівспецкомунтрансу» у розмірі 97 млн грн. для пресування сміття.

За словами депутата Петра Адамика: «Якщо ми це приймаємо, то найбільш готовим районом для цього є Рясне-2, де є вже обладнання… Ми з року у рік підкупляли громади Малехова і Грибович, ми місцеву владу клали грошима на лопатки… Якщо ми запускаємо ці 5 площадок, то я би хотів розуміти дедлайни по їх запуску. На місцях пресування мають бути ваги і веб-камери, щоб вести облік. 26 січня на засіданні сесії ви, Андрій Іванович, маєте нам оголосити план дій».

Водночас міський обранець Михайло Дідух зазначив, що цією ухвалою фактично дозволяється першою запустити лінію пресування на «Сільмаші».

«З усіх пунктів, що є в ухвалі, готовий лише один пункт (на Рясне,-Ред.) 600 тонн сміття є цілком достатньо щоб забезпечити пресування на Рясне. Чи буде сенс встановлювати інші? Це питання. Це викликає обурення… Я вважаю, що можна і 20 пресувальних ліній ставити, але якщо не буде почута думка громади, то ті всі речі робляться даремно».

На питання депутатів, яка подальша доля буде для спресованого сміття, А. Садовий відповів: «У нас є полігони, які погодилися приймати власне брикетоване сміття».

За відповідну ухвалу проголосувало 38 депутатів.

Водночас у залу увірвалися обурені представники громадських організацій  з криками «Ганьба». Почалася масова бійка. Мер Львова Андрій Садовий поспіхом закрив засідання сесії та відразу ж покинув сесійну залу.

 

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *