ОСТАННІ НОВИНИ

На кордоні з Польщею викрили схему ввезення автомобілів за підробленими документами

Маркіян Рой

|

На кордоні з Польщею митники викрили схему ввезення з-за кордону автомобілів за підробленими документами. Про це Львівському порталу повідомили у Львівській митниці.

Двоє мешканців Тернопільської області, повертаючись із Польщі через пункт пропуску «Грушів – Будомєж», намагалися ввезти в Україну автомобілі марки Renault Samsung SM6, Audi А6, Теsla Model 3 та Volkswagen Tiguan за підробленими документами.

«Нотаріальні довіреності на купівлю та переміщення авто через кордон, подані водіями, мають ознаки підробки, оформлені з порушеннями законодавства, а відомостей про їхнє складання в реєстрі довіреностей не існує. Крім того, нотаріус, який “завірив” ці документи, за вказаною адресою не працює і даних про його місце перебування не виявлено», – йдеться в повідомленні.

Ситуація повторилась, коли  53-річний житель Дніпропетровської області, під час переміщення на лафеті автомобілів Ford Escape, Toyota Corolla Cross подав підроблені довіреності від громадян, які уповноважили водія представляти їх інтереси в Україні і за кордоном.

Як зʼясували працівники митниці, пред’явлені довіреності не видавались нотаріусом, оскільки вони оформлені на бланках, які вже були у використанні. Саме ці факти унеможливлюють їх законне використання для переміщення товарів через митний кордон України.

За цими фактами митники склали адмінпротоколи відповідно до ч.1 ст. 483 МКУ (переміщення або дії, спрямовані на переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю).

Автомобілі тимчасово вилучили до судового розгляду. Щодо підроблення документів поліція може відкрити ще одну, кримінальну справу за ст.358 ККУ.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: Львівська митниця

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *