ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові з’явився «Перший театр»

|

Сьогодні на прес-конференції відбулася презентація нового стилю Першого академічного українського театру для дітей та юнацтва. Під час прес-конференції ознайомилися з новим форматом театру, його новим стилем та назвою – Перший Театр.

перший театр

«Ще з 90-х років театр носить назву Перший український театр для дітей та юнацтва, а віднедавна з 2011 року театру присвоєно статус академічного, але люди і надалі продовжують називати Театр юного глядача. Він давно не є юного глядача. Назва є довгою і вона не є простою для користування. І тому ми вирішили її поміняти.

Ми дуже довго думали, яку назву вибрати, було дуже багато варіантів. І тому зупинилися на тому, що не міняємо нічого. Він, як був Перший академічний український театр для дітей та юнацтва, то основна його назва такою і залишається, але ми робимо її скорочення і звучатиме – Перший театр. Коротко та пізнавано.

Ми себе зараз позиціонуємо, як театр для дітей, для юнацтва і для дорослих. І забираючи з назви театр для дітей та юнацтва, то ми себе цим не обмежуємо, тобто, надаємо можливість розширитися», – зазначив Юрій Мисак, художній керівник театру.

Історія театру багата та насичена, проте сьогодні він починає жити цілком по-новому. Вже більше чим півроку у театрі грають вистави для всіх вікових категорії: дітей, юнацтва та дорослих. У театрі існує три репертуари: денний, проміжний та вечірній. Проте деякі і досі сприймають театр суто дитячим, інколи приводячи молодше покоління на вистави з вечірнього репертуару, аудиторія яких – це вже зрілі дорослі глядачі. Така ж історія і з назвами: хтось нас кличе ТЮГ, хтось театром казки, хоча сьогодні – у нас вже цілком інакший та, що важливо, більш насичений формат.

Саме тому змінюють свою назву та запрезентували своє нове амплуа, яке точно пасуватиме до того, чим живе і яким є театр сьогодні.

Протягом прес-конференції дізналися про історію створення нового стилю (від ідеї до назви та логотипу), яка насичена кумедними історіями та зворушливими моментами, а також ознайомилися з новою прем’єрою театру «Веселі піратські історії» режисера Євгена Чистоклєтова.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *