ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові засудили ще двох бойовиків, які воювали на боці РФ

Маркіян Рой

|

У Львові засудили до 15 років тюрми двох громадян України, які воювали на стороні Росії. Про це Львівському порталу повідомили у відділі інформаційної політики Львівської обласної прокуратури.

Прокурор в суді довів, що мешканці Донеччини та Луганська у лютому 2022 року добровільно перейшли на бік ворога. Вони вступили до незаконних збройних формувань «народної міліції» терористичних організацій «днр» та «лнр».

Чоловіки пройшли військову підготовку та здобули навички користування зброєю, опанували тактику ведення бою, здійснення штурму, наступу, відступу, та надання першої домедичної допомоги при пораненнях.

Були зараховані до 1-шої окремої мотострілецької Слов’янської бригади в/ч 08801 та 1 відділення 1 взводу 4 роти 2 батальйону 202 стрілецького полку відповідно. Один із засуджених виконував обов’язки фельдшера та стрільця, інший – також стрільця.

Окрім того, чоловіки забезпечували безпеку місць перебування армії рф. Луганчанин допомагав укріплювати позиції, облаштовувати бліндажі, приховувати місця спостереження, а також оглядав транспортні засоби та перевіряв документи цивільних громадян, які в них пересувались на блокпостах.

Фігуранти воювали у населених пунктах Донецької, Луганської та Харківської областей. Їх діяльність припинена у зв’язку із затриманням Силами оборони України.

Їх засуджено за державну зраду, участь у терористичній організації та діяльності не передбачених законом збройних формувань (ч. 2 ст. 111, ч. 1 ст. 258-3, ч. 2 ст. 260 КК України). Їм призначено покарання у виді 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна кожному.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *