ОСТАННІ НОВИНИ

Курсанти Академії сухопутних військ – переможці Чемпіонату ЗСУ з військового п'ятиборства

|

У змаганнях, які відбулись на базі Національної академії сухопутних військ та Навчально-спортивної бази літніх видів спорту Міністерства оборони України, взяли участь кращі військові п’ятиборці з фактично всіх військово-навчальних закладів нашої країни. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Академії.

1

Військове п’ятиборство  або пентатлон, як його ще прийнято називати,  включає п’ять елементів: стрільба з автомата Калашникова, подолання смуги перешкод, плавання з перешкодами, метання гранати на дальність і точність, а також крос на 8 кілометрів.

2

3

Перший етап пройшов на військовому стрільбищі Міжнародного центру миротворчості та безпеки. Спершу кожен з учасників виконав дві залікові вправи – стрільба на час та на швидкість по мішені, що встановлена  на відстані 100 метрів. Після цього атлети повинні були подолати спеціальну півкілометрову смугу перешкод, що побудована за стандартами Міжнародної ради військового спорту CISM. До слова, виконувати цю вправу учасникам довелось вперше.

4

Наступного дня, вже у Львові, курсанти визначали кращих у плаванні на 50 метрів з перешкодами. Далі – метання гранати. Її вага – майже 600 грамів. На футбольному полі окреслені чотири зони ураження, на відстанях 20, 25, 30 та 35 метрів. Тут потрібні координація та гострий зір, адже метнути металеву болванку необхідно надзвичайно точно. Після цього необхідно викластись на всі 100%, й метнути гранату якомога далі. Всі результати додаються. Кращий той, хто набере найбільшу кількість очок.

Фінальним етапом змагань став крос на 8 кілометрів. Тут перемагає найвитриваліший.

5

За словами, начальника відділу фізичної підготовки управління бойової підготовки Головного управління підготовки Збройних Сил України полковника Олега Чернявського, переможці Чемпіонату складуть збірну команду ЗС України з п’ятиборства і отримають право виступати на подібних змаганнях, тільки вже міжнародного рівня. Також, на його думку, елементи цього виду спорту в перспективі увійдуть до загальної системи фізичної підготовки всіх військовослужбовців Українського війська.

6

А за підсумками всіх змагань, першою стала команда господарів Чемпіонату – курсанти Національної академії сухопутних військ, другі – майбутні офіцери з Житомира, а трійку призерів замкнули вихованці Харківського університету Повітряних сил.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *