ОСТАННІ НОВИНИ

На «Угерському спиртзаводі» сутички і погроми

|

Сьогодні, 17 березня, вранці на державному підприємстві «Угерський спиртзавод» відбуваються сутички.  Про це повідомляє спільнота «Варта 1» на своїй сторінці у Facebook, передає кореспондент Львівського порталу.

10738_996712807049011_9114502705618282236_n

Як йдеться у повідомленні, приїхали люди, які представилися новим керівництвом, начебто призначене Києвом. Чоловіки намагалися увійти на завод, втім «старе» керівництво їх не впускало, тому що не повірило, що ті мають на це офіційний дозвіл. Під заводом зібралися люди.

Активісти «Варти 1» зазначають, що до спиртзаводу під’їхало 5 автобусів, близько 150 осіб таки зайшли на територію і  почали нищити майно.

10417725_996712793715679_5488446482355852588_n

Станом на тепер стабілізувалась, керівництвом Стрийського ВП проводяться переговори з чоловіком, який називає себе новопризначеним директором спитзаводу.

Як Львівський портал повідомляв, вчора невідомі особи увірвались до Комунальної 8-мої міської клінічної лікарні та побили директора «Угерського спиртзаводу» Андрія Малишевського, який перебував там на лікуванні. 

Також учора майже пів тисячі працівників спиртзаводів Львівщини мітингували під стінами Верховної Ради України. Люди вимагали  припинити тиск на їхні підприємства, розслідувати причетність керівництва Міністерства агрополітики та ДП «Укрспирт» до дестабілізації роботи заводів та корупційних фінансових схем в спиртовій галузі.

12 березня на ДП «Угерський спиртзавод» невідомі особи пробували силою захопити підприємство. Близько 20 невідомих осіб проникли на територію державного підприємства і спробували зайняти адміністративні приміщення. Разом з невідомими був Андрій Гнатуш, який повідомив, що його призначили новим керівником підприємства. Андрій Гнатуш, за словами працівників, посилався на наказ голови ліквідаційної комісії концерну «Укрспирт» Дениса Чернова. На місце події працівники заводу викликали поліцію, після чого невідомі особи поспішили покинути територію державного підприємства. Окрім того, на заводі зібрались працівники підприємства та мешканці села Угерськ з обуренням на дії невідомих та з намірами захистити держпідприємство.

Своєю чергою, Андрій Гнатуш подав заяву в поліцію Стрийського міжрайонного відділу Національної поліції України у Львівській області про напад на нього. Разом з тим, він не розповів, чому прийшов на підприємство із майже двадцятьма невідомими особами спортивної зовнішності.

Додамо, від початку цього року це вже третя спроба захоплення невідомими державних підприємств спиртової галузі на Львівщині. Провокації та спроби захоплення державних підприємств були на Струтинському спиртзаводі та Вузлівському спиртзаводі.

Фото: Варта 1

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *