ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині - спроба рейдерського захоплення «тітушками» держпідприємства, - працівники

|

Сьогодні, 12 березня, невідомі особи пробували силою захопити одне з державних підприємств –  ДП «Угерський спиртзавод». Про це Львівському порталу розповіли працівники підприємства.

спиртзавод

За їхніми словами, близько 20 невідомих осіб проникли на територію державного підприємства і спробували зайняти адміністративні приміщення. Разом з невідомими був чоловік, який представився Андрієм Гнатуша, що повідомив, що від сьогодні він керівник цього державного підприємства. Андрій Гнатуша, за словами працівників, посилався на наказ голови ліквідаційної комісії концерну «Укрспирт» Дениса Чернова.

На місце події працівники заводу викликали поліцію, після чого невідомі особи поспішили покинути територію державного підприємства. Окрім того, на заводі зібрались працівники підприємства та мешканці села Угерськ з обуренням на дії невідомих та з намірами захистити держпідприємство.

Своєю чергою, Андрій Гнатуша подав заяву в поліцію Стрийського міжрайонного відділу Національної поліції України у Львівській області про напад на нього. Разом з тим, він не розповів, чому прийшов на підприємство із майже двадцятьма невідомими особами спортивної зовнішності.

Нагадаємо, від початку цього року це вже третя спроба захоплення невідомими державних підприємств спиртової галузі на Львівщині. Провокації та спроби захоплення державних підприємств були на Струтинському спиртзаводі та Вузлівському спиртзаводі.

Пізніше керівництво об’єднаної профспілки ДП «Укрспирт» та представники державних підприємств на спільній прес-конференції заявили про спроби «смотрящих» від «сім’ї» Януковича повернути контроль над прибутковими підприємства спиртової галузі. Зокрема, під час прес-конференції були озвучені прізвища посадових осіб ДП «Укрспирт» та міністерства агрополітики, які причетні до злочинних фінансових схем з розкрадання державних коштів та контролю над тіньовим ринком «лівого» спирту з оборотом в майже 3,6 мільярда гривень в місяць.

Серед фігурантів схем, зокрема, називали і прізвище голови ліквідаційної комісії концерну «Укрспирт» Дениса Чернова, якого пов’язують ділові стосунки з такими одіозними особами від «сім’ї» як Олексій Чеботарьов (відомий як тіньовий бізнесмен друзів Януковича, похресник Генпрокурора Шокіна, сьогодні переховується в Росії і є основним підозрюваним у вбивстві активіста майдану львів’янина Юрія Вербицького) та Андрій Акіменко (який за влади Януковича контролював і продовжує контролювати ринок виготовлення «лівого» спирту в Україні).

За словами голови об’єднаної профспілки Романа Сметанюка, саме Денис Чернов, Олексій Чеботарьов та  Андрій Акіменко є засновниками юридичної фірми «БСМ-ПРАВО», через яку проводили банкрутство майже 40-ка державних підприємств спиртової галузі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *