ОСТАННІ НОВИНИ

Сирський про відставку Залужного: були вагомі причини

Маркіян Рой

|

Президент України Володимир Зеленський мав причини для заміни головнокомандувача ЗСУ. Якщо це сталося під час активної фази війни, то причини були вагомими. Про це заявив головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський в інтерв’ю Укрінформу.

«У військових є один обов’язок – ми не обговорюємо наказів, ми їх виконуємо. Тож якщо у президента країни, верховного головнокомандувача, були причини для такої заміни, особливо під час активної фази війни, – це означає, що ці причини – вагомі», – повідомив Сирський.

Головнокомандувач додав, що працював з Валерієм Залужним з початку російського повномасштабного вторгнення та навіть раніше.

Сирський запевнив, що «всі знання і весь досвід, який був набутий вже під час повномасштабної війни у боях з переважальними силами противника, будуть спрямовані на підвищення ефективності наших дій та максимального ураження ударних угруповань противника».

Головком додав, що склад Генерального штабу та інших органів військового управління буде оновлений завдяки бойовим офіцерам з великим практичним досвідом бойових дій, який вони набували на полях вже цієї війни.

Нагадаємо, 8 лютого президент Володимир Зеленський і головнокомандувач Збройних сил Валерій Залужний провели зустріч, під час якої обговорювали оновлення в керівництві ЗСУ. Згодом міністр оборони України Рустем Умєров заявив, що ухвалено рішення про необхідність зміни керівництва ЗСУ.

Ще до виходу указу про звільнення Залужного Зеленський призначив головнокомандувачем ЗСУ Олександра Сирського, який раніше очолював Сухопутні війська.

7 березня президент України Володимир Зеленський погодив кандидатуру колишнього головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного на посаду посла України у Великій Британії.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *