ОСТАННІ НОВИНИ

Львівський адвокат організував схему захоплення приміщень на площі Ринок

Маркіян Рой

|

Правоохоронці викрили злочинну схему заволодіння комунальним майном у центрі Львова. Організатору та трьом учасникам групи, які завдали бюджету міста Львова збитків на майже три мільйони гривень, повідомлено про підозри у зловживанні повноваженнями, підробці документів, шахрайстві, відмиванні коштів та інших. Про це Львівському порталу повідомили у відділі комунікації Нацполіції Львівщини.

За даними правоохоронців, організатором злочинної групи був адвокат, а його спільниками (виконавцями) – два державних реєстратори та приватній підприємець (архітектор).

Учасники схеми підробили пакети документів на нежитлові приміщення у будинках, розташованих у самому центрі Львова – на площі Ринок. Після цього внесли зміни до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та надалі безпідставно зареєстрували право власності на ці приміщення, які насправді перебували у комунальній власності Львівської міської ради.

Згодом адвокат на підставі фіктивного висновку суб’єкта господарювання про можливість об’єднання підвальних приміщень збільшив їхню площу та продав за понад 3 млн грн. Таким чином адвокат легалізував набуте злочинним шляхом майно.

За даними Львівської обласної прокуратури, загальна площа приміщень майже 130 кв. м. За клопотанням прокурора на ці приміщення суд наклав арешти. Максимальне покарання, передбачене санкціями статей, інкримінованих затриманим, – позбавлення волі на строк до восьми років. Слідчі дії тривають.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *