ОСТАННІ НОВИНИ

Працівники спиртзаводів Львівщини пікетують Верховну Раду та МінАПК

|

Представники трудових колективів спиртзаводів Львівщини сьогодні мітингують під стінами Верховної Ради України. Пів тисячі людей вимагають  розслідувати причетність керівництва Міністерства агрополітики та ДП «Укрспирт» до дестабілізації роботи державних підприємств та корупційних фінансових схем в спиртовій галузі, – передає кореспондент «Львівського порталу».

piket1

За словами голови об’єднаної профспілки АПК ДП «Укрспирт» Роман Сметанюка, основною причиною, яка спонукала трудові колективи спиртзаводів вийти на акцію протесту стала бездарна політика діючого Міністерства агрополітики та незрозумілі кадрові призначення в спиртовій галузі.

«Міністр аграрної політики та продовольства Олексій Павленко не хоче чути наші вимоги щодо питань приватизації, проведення прозорого конкурсу на керівні посади підконтрольних йому відомств. Більше того – він призначає на ключові посади в спиртовій галузі «смотрящих» «сім’ї» Януковича. Це вже  призвело до дестабілізації роботи ще діючих державних підприємств і того, що тіньовий ринок «лівого» спирту лише збільшився – а це близько 3,6 млрд грн/міс ненадходжень до державного бюджету! Сьогодні тут зібралось близько 500 працівників діючих спиртзаводів, які успішно працюють і наповнюють державну казну», – сказав він.

piket2

Також голова профспілки розповів, що очолює незаконні «схеми» Денис Чернов, який був і залишається «смотрящим» «сім’ї» Януковича. До речі, один з плакатів пікетувальників викриває «професійність» призначень Чернова: «Братан, а ти вже керував спиртзаводом? Ні? ТО тоді до Чернова Дениса, він тебе назначить…»

piket4

«Голова ліквідаційної комісії концерну «Укрспирт» Денис Чернов,  який причетний до банкрутства майже 40-ка державних спиртзаводів по всій Україні, був та є «смотрящим» «сім’ї», починає незаконно розставляти своїх керівників на заводи. Міністр Павленко прекрасно знає як працюють злочинні фінансові схеми і хто їх покриває. Представники профспілок йому особисто не раз про це говорили на зустрічах, писали звернення в Генпрокуратуру. Хоча від Генпрокуратури не варто очікувати результатів, адже покриває тіньовий спиртовий ринок Олексій Чеботарьов – похресник Віктора Шокіна», – сказав Сметанюк.

piket3

Пікетувальники вимагають зупинити приватизацію держпідприємств, покарання учасників тіньових «схем» та проведення прозорих конкурсів.

«Питання прозорої приватизації можна розглядати лише після ліквідації усіх злочинних фінансових схем, тіньового ринку виробництва «лівого» спирту, звільнення (а потім притягнення до відповідальності) усіх причетних осіб до вище згаданого ОЗУ. Також ми вимагаємо прозорого проведення конкурсу на керівника ДП «Укрспирт» за участі представників трудових колективів та журналістів. Також влада має припинити роботу Ліквідаційної комісії концерну «Укрспирт», яку очолює Денис Чернов, а Антикорупційна прокуратура має розглянути передані їм матеріали щодо ОЗУ в спиртовій галузі та вжити усіх заходів для захисту національних інтересів. Також депутати мають ініціювати звіт Павленка», – додав Сметанюк.

piket5

Нагадаємо, цими вихідними, 12 березня, працівники ДП «Угерський спиртзавод» повідомили, що невідомі особи пробували силою захопити їхнє підприємство. Близько 20 невідомих осіб проникли на територію державного підприємства і спробували зайняти адміністративні приміщення. Разом з невідомими був Андрій Гнатуш, який повідомив, що його призначили новим керівником підприємства. Андрій Гнатуш, за словами працівників, посилався на наказ голови ліквідаційної комісії концерну «Укрспирт» Дениса Чернова. На місце події працівники заводу викликали поліцію, після чого невідомі особи поспішили покинути територію державного підприємства. Окрім того, на заводі зібрались працівники підприємства та мешканці села Угерськ з обуренням на дії невідомих та з намірами захистити держпідприємство.

Своєю чергою, Андрій Гнатуш подав заяву в поліцію Стрийського міжрайонного відділу Національної поліції України у Львівській області про напад на нього. Разом з тим, він не розповів, чому прийшов на підприємство із майже двадцятьма невідомими особами спортивної зовнішності.

Додамо, від початку цього року це вже третя спроба захоплення невідомими державних підприємств спиртової галузі на Львівщині. Провокації та спроби захоплення державних підприємств були на Струтинському спиртзаводі та Вузлівському спиртзаводі.

Пізніше керівництво об’єднаної профспілки ДП «Укрспирт» та представники державних підприємств на спільній прес-конференції заявили про спроби «смотрящих» від «сім’ї» Януковича повернути контроль над прибутковими підприємства спиртової галузі.

Фото: Львівський портал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *