ОСТАННІ НОВИНИ

Фоменко пообіцяв взяти Коноплянку за горло перед матчами відбору до Євро-2016

|

Головний тренер збірної України Михайло Фоменко розповів про підготовку команди до відбіркових матчів Євро-2016 з Білоруссю та Словаччиною, повідомляє football24.

фоменко

“Чи змінилася гра збірної Білорусі після приходу Хацкевича? Це звичайна справа, коли приходить інший тренер. У білорусів помінялися принципи побудови гри, 6-7 нових футболістів в основі в порівнянні зі збірною до нього. Враховуючи гру сьогоднішньої команди збірної Білорусі і будуватимемо свою гру”, – розпочав прес-конференцію з відповіді на питання про найближчого суперника Михайло Фоменко.

“Як будемо обігравати суперника, розповім сам на сам. А то ще білоруси прочитають, як будемо грати. У плані психології, якщо в будь-якій грі не викладатися на 100%, то якщо навіть один гравець не виконуватиме те, що вимагають, можуть бути проблеми. Візьміть гру “Шахтаря” проти “Рапіда”. Друга гра, питання практично вирішене. Але після матчу тренер, Луческу, сказав, що йому так ніколи не щастило. Була команда, але почали випадати люди, не поверталися в оборону. Добре те, що добре закінчується.

Чи є втрати? Ви будете мати більше інформації, ніж ми, коли будете спілкуватися з футболістами на відкритому тренуванні. Не забувайте, що багато футболістів вчора відіграли матчі. Ми тільки зібралися всі разом сьогодні до обіду. Що стосується здоров’я, рівня підготовки, то більшість гравців брали участь в єврокубках, показали досить хороший рівень. Шкода, що “Зоря” покинула єврокубки, незаслужено. Але ми постараємося використовувати по максимуму той час, що є, й одержати інформацію. Хотілося б мати більше часу, але будемо обходитися тим, що є.

Чим обумовлений пізній виклик Гладкого? З тих, хто був викликаний заздалегідь, ми потім подивилися, що в одного рівень підготовки один, в іншого – інший, і тому вирішили підстрахуватися. Плюс був тур, багато хто приїхав з мікротравмами.

На Віктора Коваленка звернули увагу, коли він грав у єврокубках за юнацький склад “Шахтаря”. Коли його випускають на заміну, він може змінити хід гри. У Коваленка великі перспективи, а ось як він їх реалізує – від нього залежить.

Чи варто йти Ярмоленку? Насамперед це запитання до Андрія. Але, якщо люди йдуть у європейські команди, їх рівень буде підвищуватися. Не думаю, що Ярмоленко знизив би вимоги до себе, якби перейшов. Знаю Андрія – він хоче рости і рости, піднімати рівень вище і вище! Якщо піде Ярмоленко, думаю, це буде плюс для збірної України”, – вважає головний тренер “синьо-жовтих”.

Що стосується Євгена Коноплянки, який поки що не має місця основному складі “Севільї”, то Михайло Фоменко вирішив відбутися жартами. “Як тільки Коноплянка прилетить, відразу візьмемо його за горло і скажемо: зізнавайся, в якій формі! А якщо серйозно, то він повинен влитися в колектив, освоїтися, осягнути принципи гри команди”, – відповів Михайло Іванович.

Фото Володимира Врублевського

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *