ОСТАННІ НОВИНИ

Закордонний паспорт можна буде оформити в інтернеті

|

Послуги отримання субсидій, довідки про прибутки від податкової та закордонного паспорту переведуть у електронний формат. Про це повідомляє IT директор Приват банку Дмитро Дубілет, передає Еспресо.TV з посиланням на офіційну сторінку у Facebook.

Дмитро Дубілет заявив про те, що відтепер портал igov.org.ua займатиметься виконанням трьох державних послуг, які були найбільш затребуваними серед користувачів. Тож послуги отримання субсидій, довідки про прибутки від податкової та закордонного паспорту переведуть у електронний формат.

IT директор Приват банку детально розповів, як саме це буде працювати.

По-перше, щоб залишити заяву на отримання субсидій, потрібно лише заповнити форму на сайті, увійшовши у систему через BankID. Протягом терміну у 20 днів (або менше), користувач отримає листа з копію документа стосовно узгодження субсидії.

Довідку про доходи також можна замовити за подібною схемою: ви заповнюйте форму, де вказуєте місце, звідки вам буде зручно забрати документ. В майбутньому розробники програми планують перевести процес отримання довідки у дистанційну форму – через пошту, або у електронному варіанті. Також, якщо громадянин бажає отримати субсидії, то замовляти вищезазначену довідку не потрібно.

Щоб одержати закордонний паспорт, користувач через портал може зареєструвати конкретний час відвідування і не стояти у кілометрових чергах. Також стало можливим розрахування за послугу на місці – готівкою або кредитною карткою. Пізніше, оплату можна буде здійснювати за допомогою інтернету. Нажаль, через необхідність робити фотографії та знімати відбитки пальців громадян, візити при оформлені закордонного паспорту лишаються обов’язковими.

Поки що, система працює у пілотному режимі для Дніпропетровської області, але вже скоро розробники планують розповсюдити її на всю країну.

Фото: report.if.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *