ОСТАННІ НОВИНИ

ГУР готується знищити Кримський міст у першій половині 2024 року, – ЗМІ

Маркіян Рой

|

Головне управління розвідки готує спецоперацію зі знищення Кримського мосту в першій половині 2024 року. Про це виданню The Guardian розповів високопосадовець Головного управління розвідки Міноборони, повідомляє Українська правда.

За даними видання, в ГУР вважають, що зможуть вивести міст з ладу найближчим часом. «Ми зробимо це (виведення з ладу Кримського мосту – ред.) в першій половині 2024 року», – сказало джерело The Guardian.

Джерело додало, що розвідка вже має «більшість засобів для досягнення цієї мети” та вказало, що очільник ГУР Кирило Буданов діє згідно з планом, затверджений президентом Володимиром Зеленським, щодо «мінімізації» військово-морської присутності Росії в Чорному морі.

Видання зазначає, що поки незрозуміло як розгортатиметься спецоперація, адже Росія вжила значних заходів для захисту мосту, посиливши протиповітряну оборону і розгорнувши «баржу-мішень» як приманку для вхідних керованих ракет.

Вперше так званий кримський міст спалахнув в ніч на 8 жовтня 2022 року. У середу вранці, 24 травня 2023 року, в районі кримського мосту було задимлення, яке люди стали знімати й поширювати у соцмережах. Тим часом окупаційна адміністрація запевняла, що причиною було «навчання».

В ніч на 17 липня на мості знову пролунали вибухи. 21 липня 2023 року Президент України назвав кримський міст ціллю, яку потрібно нейтралізувати.

19 серпня 2023 року кримський міс знову зазнав атаки, ймовірно, що морськими дронами, які невдовзі продемонструвала СБУ.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *