ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові встановили протез волонтеру, який виготовляє «бандеромобілі» на фронт

Маркіян Рой

|

У Львові встановили протез 35-річному волонтеру з Рівненщини Олександру Вихованцю, який потрапив у ДТП дорогою на фронт. Про це Львівському порталу повідомили в пресслужбі Львівської міської ради.

Олександру Вихованцю – 35 років. Він з міста Радивилів, що на Рівненщині. Працював на місцевому підприємстві та виготовляв запчастини для легкових авто. На початку повномасштабного вторгнення прагнув вступити у військо, втім йому відмовили за станом здоров’я. Тоді чоловік взявся волонтерити.

Спершу на трасі Київ-Чоп готував та роздавав їжу жінкам та дітям, які рятувались від війни. А згодом разом з однодумцями почав виготовляти для військових «бандеромобілі». З-поміж іншого, команда Олександра обладнує ці авто турелями – установками для кріплення кулемета. Майстри розробили їх власноруч із підручних матеріалів. Станом на зараз, за два роки волонтерства, радивилівські механіки передали захисникам уже 400 броньованих та устаткованих турелями «бандеромобілів».

«Коли привозиш нашим хлопцям автівку на передову, відчуваєш шалене натхнення робити ще більше. Особливо, коли дізнаєшся, що саме ця привезена тобою машина врятувала життя не одному нашому воїну», – розповідає Олександр.

Торік у жовтні волонтер знову прямував на фронт. Мав особисто відігнати черговий «бандеромобіль» оборонцям Донеччини. Однак дорогою потрапив у ДТП, внаслідок якої втратив праву нижню кінцівку.

«Для мене це не втрата. Втрата – це у хлопців на нулі. А в мене так, легке поранення», – віджартовується Олександр. Тож до центру НЕЗЛАМНІ волонтер потрапив у позитивному настрої, з бажанням якнайшвидше відновитися, стати на протез та повернутися до волонтерства.

Спершу чоловік перебував у хірургічному відділенні, де йому очистили рану від інфекції та сформували куксу. Коли рана загоїлася, за роботу змогли взятися протезисти. Спочатку йому встановили тимчасовий протез, на якому чоловік вже навчився ходити. А невдовзі йому виготовлять постійний. Після цього волонтер планує продовжити свою діяльність.

Під час реабілітації, з нагоди Дня Соборності, Олександра Вихованця нагородив Володимир Зеленський. Президент України вручив йому медаль «За працю та звитягу».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *