ОСТАННІ НОВИНИ

Сім’я планувала підірвати ешелони ЗСУ на Харківщині

Олег Дерев'янко

|

Спецслужби затримала сім’ю зрадників, які розвідували маршрути руху військових ешелонів ЗСУ на Лиманському напрямку. Про це Львівському порталу повідомили в Службі безпеки України.

За даними слідства, брат і сестра, які разом працювали у комунальному закладі Ізюмського району, відстежували ділянки переміщення рухомих складів (залізничні мости, шляхопроводи і автотунелі під коліями). Також фігуранти встановлювали координати релейних шаф і трансформаторних підстанцій «Укрзалізниці». Усю зібрану інформацію вони передавали своєму російському куратору, позначаючи геолокацію на Google-картах.

На основі відомостей загарбники планували здійснити диверсію на залізничній лінії під час руху вантажного ешелону ЗСУ. Таким чином окупанти сподівалися зірвати безперебійне постачання української зброї та боєприпасів на передову східного фронту.

Встановлено, що влітку 2023 року сім’я потрапила у поле зору кадрового співробітника головного управління генштабу збройних сил росії (відомого як гру) через антиукраїнські дописи у прокремлівських Телеграм-каналах. Особу їхнього куратора вже встановлено Службою безпеки.

Під час обшуків у помешканні затриманих вилучено мобільні телефони, якими вони користувались для спілкування з російським гру.

Слідчі повідомили фігурантам про підозру за ч. 2 ст. 28 та ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану за попередньою змовою групою осіб). Зловмисники перебувають під вартою. Їм загрожує довічне ув’язнення з конфіскацією майна.

Нагадаємо, що нещодавно спецслужби затримали російського агента, який готував ракетний удар по об’єктах «Укрзалізниці» на Чернігівщині. Він перебуває під вартою. Йому загрожує довічне ув’язнення.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *