ОСТАННІ НОВИНИ

Стало відомо, чим займалась впродовж півроку податкова міліція Львівщини

|

podatkova_milicija_faacfПравоохоронці ДФС за півроку попередили втрати бюджету на суму 17 млн. гривень, вилучили з незаконного обігу підакцизних товарів на 9 млн. гривень, повернули в бюджет близько 4 мільйонів гривень. Про підсумки роботи податкової міліції Львівщини упродовж січня-червня 2015 року розповів сьогодні на брифінгу начальник оперативного управління Головного управління Державної фіскальної служби у Львівській області Любомир Лоневський, передає прес-центр ДФС у Львівській області.

Новим керівництвом ДФС України визначено наступні пріоритетні напрямки діяльності на 2015 рік: виявлення правопорушень у митній сфері, ліквідацію „конвертаційних центрів”, детінізація підакцизного ринку, протидія розкраданню бюджетних коштів та їх легалізація, контроль за відшкодуванням податку на додану вартість, виявлення схем ухилення від сплати податків фізичними особами, які мають значні доходи.

В результаті проведеної роботи упродовж першого півріччя зареєстровано 69 кримінальних правопорушень, в рамках яких відшкодовано 4 мільйони гривень. Матеріали 12 кримінальних правопорушень скеровано до суду.

Зареєстровано 9 кримінальних правопорушень в сфері зловживання держзакупівель і розпорядження державними коштами, накладено арешт на майно понад 2,5 млн. гривень.

Одним із першочергових завдань є боротьба з «конвертаційними центрами». З початку року викрито 2 таких центри, схеми за якими вони проводили незаконну діяльність – зруйновані. Організатори затримані.

Триває активна протидія всім незаконним спробам відшкодування податку на додану вартість. Встановлено 3 факти таких зловживань на суму понад 17 мільйонів гривень, з яких триває досудове слідство.

Особлива увага приділялася детінізації ринку підакцизних товарів, яких вилучено з незаконного обігу на суму понад 9 млн. гривень. Зокрема, лікеро-горілчаних виробів на 830 тис.грн., спирту на 3,4 млн.грн., тютюнових виробів на 4 млн. гривень. Викрито і припинено діяльність 3-х підпільних цехів з масового виготовлення небезпечного для життя алкогольного фальсифікату під марками відомих брендів. За цими фактами розслідується 21 кримінальне провадження, по яких вручено 9 повідомлень про підозру в незаконному виготовлені, зберіганні, або транспортуванні з метою збуту підакцизних товарів.

Любомир Лоневський зазначив, що вжиті податковою міліцією області заходи мають позитивний суспільний ефект. Адже з вилученням з торгівельної мережі небезпечної для здоров’я громадян контрафактної продукції, вивільняється місце для легального товару, від реалізації якого до бюджету надходять податки.

В рамках компетенції, перед податковою міліцією області поставлено відповідальне завдання щодо виявлення кримінальних правопорушень у митній сфері. Йдеться про руйнування різноманітних схем „сірого” імпорту, товарної контрабанди, „утоплення” транзитних вантажів, тощо.

«Незважаючи на те, що в цій новій царині законодавством визначено прерогативу інших правоохоронних органів, нам вдалося продемонструвати принципову позицію. У січні-червні, розпочато 7 кримінальних проваджень, по яких уже відшкодовано 183 тисяч гривень», – підсумував Любомир Лоневський.

 

Ілюстрація: Zik

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *