ОСТАННІ НОВИНИ

Наше завдання – не допустити прийняття нового закону про місцеві вибори, - Юрій Кужелюк  

|

Кужелюк

Депутати Львівської міської ради виступають проти змін до законодавства про місцеві вибори, які нещодавно ініціювали народні депутати. Зокрема, негативно до запропонованих парламентарями змін на сьогоднішньому круглому столі, організованому обласним Комітетом виборців України, висловився депутат Львівської міської ради Юрій Кужелюк, повідомляє кореспондент Львівського порталу.

«На мою думку, найдемократичніші вибори були у 1990 році. Від часів незалежності кожні вибори в Україні відбуваються за новим законом. Коли я прочитав новий закон, то зрозумів, що злочинний режим Януковича, виглядає не таким вже поганим і антидемократичним», – заявив Ю.Кужелюк.

На думку депутата, в цьому законопроекті необхідно скасувати одразу кілька речей. «Насамперед, потрібно скасувати норму в абсолютному вимірі хто переможе. Також варто скасувати те, що рейтинг переможця залежить від явки виборців. А про заставу при балотуванні в депутати обласної ради у розмірі майже 100 тисяч гривень я взагалі мовчу. Тому наше основне завдання – всіма силами протидіяти прийняттю змін до законопроекту про місцеві вибори. Нехай краще залишається той закон, який є», – вважає депутат.

Нагадаємо, 18 червня Верховна рада України прийняла за основу закон № 2831-3 «Про місцеві вибори», відповідно до якого в Україні має змінитися система місцевих виборів. Новий проект закону викликав жваві дискусії в експертному середовищі. В цілому законопроект парламентарі планують затвердити вже наступного тижня.

Місцеві вибори в Україні мають відбутися 25 жовтня 2015 року.

Фото: Вголос

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *