ОСТАННІ НОВИНИ

ЄС почав розкривати секрети щодо завтрашніх санкцій проти Росії

|

Європа хоче вдарити по нафтовій та енергетичній сферах, а також запровадить обмеження щодо 24 осіб, пише ТСН.

Завтра Євросоюз офіційно введе економічні санкції проти Російської Федерації через її збройну агресію проти України. Одні з найсильніших ударів припадуть на нафтову сферу. Зокрема, ЄС відмовиться від співпраці з РФ при розробці глибоководних родовищ, а також родовищ на шельфі та в Арктиці. Про це йдеться в офіційному прес-релізі Євросоюзу, який цитують “РИА Новости”. У ЄС уточняють, що більше не будуть надавати Росії послуги з буріння та дослідження нафтогазових свердловин. Водночас Європа обмежить доступ до капіталу трьох оборонним і трьом енергетичним компаніям Росії.

“Боргове фінансування трьох найбільших російських оборонних компаній і трьох найбільших енергетичних компаній також буде заборонено, в тому числі, пов`язане з торгівлею їхніми облігаціями та акціями терміном обігу більше 30 днів”, – йдеться в повідомленні.

У санкційному списку також є прізвища 24 осіб, включаючи керівників терористичної “ДНР”, членів уряду Криму, російських керівників і бізнесменів. Їм заборонять в`їзд у ЄС та “заморозять” їхні активи, пише “Інтерфакс-Україна”. Жодних імен чи назв компаній у ЄС поки не називають до офіційного опублікування санкцій, яке відбудеться завтра, 12 вересня. Саме після публікації економічні обмеження і наберуть чинності.

Фото: giga.ua 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *