ОСТАННІ НОВИНИ

Аваков "ганяє" Києвом зі швидкістю 180 км/год і при вимкнених сфітлофорах

|

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков порушив обіцянку уряду їздити без кортежів та спецсигналів на дорозі. Кореспонденти ТСН бачили, як кортеж високопоставленого чиновника створював аварійні ситуації на дорогах і їздив з перевищенням швидкості трасою, якою щодня їздив Віктор Янукович.

Міністр внутрішніх справ сьогодні повертався з навчального центру Національної гвардії України кортежем з двох броньованих новеньких “Мерседесів” та джипу “Фольксваген”.

До навчального центра Нацгвардії кортежем з броньованого “Рендж Ровера” та з п`ятьма автомобілями супроводу приїжджав і в.о. президента, голова Верховної Ради Олександр Турчинов. Аваков повертався майже тим же маршрутом, яким щодня пересувався екс-президент Віктор Янукович – з Нових Петрівців, через столичні Оболонь, Поділ і Печерськ.

Наздогнати кортеж міністра було непросто. На спідометрі – 180 кілометрів на годину. Дозволена швидкість – 110. Водії пригальмовували, навіть коли в`їжджали до населених пунктів. Руху на вулиці Богатирській заради кортежу ніхто не перекривав. Охорона Авакова справлялася самостійно і розганяла машини, які заважали. Білий “Мерседес” з одеськими номерами атакували кілька разів – водій ледве впорався з керуванням, щоб не потрапити в аварію.

На з`їзді з Московського проспекту кортеж навіть зупинився – і за правилами дорожнього руху пропустив пішохода. В цей момент можна було побачити, як під Московським мостом інспектор ДАІ зупиняв рух. Всі, хто хотів виїхати з Оболоні, чекали, поки проїде міністр.

На маршруті Гаванський міст – Набережно-Хрещатицька – Поштова площа не працював жоден світлофор. Рух регулювали даішники. Як тільки проїхав кортеж міністра – світлофори почали працювати. Інспектори пояснили ситуацію технічними несправностями.

Ще місяць тому прем`єр-міністр Арсеній Яценюк обіцяв, що на українських дорогах всі будуть рівні, чиновники не будуть пересуватися в кортежах, заради них не будуть перекривати рух. Прокоментувати ситуацію з кортежем Авакова ТСН попросила Міністерство внутрішніх справ і направила відповідний запит.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *