ОСТАННІ НОВИНИ

Банкіри лякають українців доларом по 10 гривень

|

На сьогодні в Україні є усі передумови для глибокої девальвації нацвалюти до 10 гривень за долар. Про це заявив президент Асоціації українських банків (АУБ) Олександр Сугоняко, пише ТСН.

«Я вважаю так, виходячи з оцінки платіжного балансу країни. Але не тільки. У нас за січень – вересень баланс товарів склав мінус 14 мільярдів, рахунок поточних операцій – мінус 9,3%», – сказав експерт.

За його словами, якби не було запозичень або якщо за рахунком операцій з капіталом і фінансових операцій був би відтік, як восени 2008 року, то українці вже сьогодні мали б курс 10 грн/дол.

Сугонятко також висловив переконання, що зменшити глибину падіння нацвалюти НБУ може трьома способами: запровадити 100% обов`язковий продаж валютної виручки експортерами на період фінансової кризи; не допускати експорт через офшори із заниженням вартості експорту; ввести мито на імпортні товари. Крім того, президент АУБ вважає неправдивою інформацію НБУ про те, що підстав для девальвації немає.

«Щодо того, що НБУ говорить, що підстав для девальвації немає: хіба зростання інфляції, запровадження акцизів на сигарети, підвищення податків, а значить, зростання цін не є підставою для девальвації?», – зауважив він.

Фото: Львівський портал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *