ОСТАННІ НОВИНИ

Україна отримає від ЄС 5 млн євро на модернізацію лікарень

Ольга Денисяка

|

Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) та Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України уклали нову угоду, спрямовану на підтримку втілення необхідних заходів з енергоефективності й ліквідації наслідків воєнних дій, зокрема у секторі охорони здоров’я.

Угода передбачає надання 5 мільйонів євро інвестиційного гранту від Східноєвропейського партнерства з енергоефективності та навколишнього середовища (Фонд E5P). Ці 5 млн євро збільшують загальний грантовий внесок від E5P до 9 млн євро, доповнюючи поточний кредит ЄІБ у розмірі 300 мільйонів євро.

Передбачається, що грантові кошти буде спрямовано на усунення пошкоджень, будівництво бомбосховищ,встановлення станцій постачання питної води, модернізацію освітлення, ліній зв’язку, вентиляції.

Нині 43 українські громади залучені до програми «Енергоефективність громадських будівель в Україні». Серед них громади Новояворівська та Ковеля, які одними з перших отримають фінансування заходів з підвищення енергоефективності.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *