ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові презентували фільм про те, як українські десантники стали терористами

|

Сьогодні у Львові відбулась презентація документального фільму «Стрімкий тризуб-2012».

Документальна стрічка розповідає про міжнародні військові навчання: що роблять іноземні військові на українських полігонах та яку роль відіграють військовослужбовці Збройних Сил України у заходах міжнародної програми «Партнерство заради миру».

Зокрема, показані правдиві факти про те, як пройшло наймасштабніше міжнародне навчання літа 2012 року, чому і як українські десантники відігравали роль терористів, навіщо канадьскі сапери приховують власні обличчя, на що здатні бойові вертольоти під час підтримки миротворчих сил та яку оцінку українським військовим поставили закордонні колеги.

«Наш журналістський обов’язок розповісти широкому загалу українців про те, що українські військові всі ці роки ґрунтовно та наполегливо працювали. Відтак, їхні здобутки тепер високо цінують закордонні колеги. А українські солдати добре відомі за межами країни. Наш фільм розрахований на широку аудиторію. Цікаво буде і молодим людям, які мало що знають про військо. Не менш цікаво буде й тим, хто відслужив. Адже за останні роки у оборонному відомстві нашої країни сталося багато змін. Скажу єдине – байдужих після перегляду цієї стрічки не залишиться», – переконує керівник РМЦ МО України у Львові, один із творців стрічки «стрімкий тризуб – 2012»,  підполковник Олександр Поронюк.

Слід відзначити, що на прем’єрний показ документального  фільму зібралася чимала аудиторія. Окрім курсантів Академії Сухопутних військ та військовослужбовців 80-го окремого аеромобільного полку 13 Армійського корпусу, завітали також й студенти факультету журналістики Львівського національного університету імені Івана Франка.

Технічно стрічка  створювалась упродовж двох місяців. Адже у формат документального фільму потрібно було відібрати відео із понад 10 годин відзнятого матеріалу.

Враховуючи  некомерційність проекту, переглянути  цю документальну стрічку незабаром можна буде у мережі Інтернет на офіційній сторінці Регіонального медіа-центру Міністерства Оборони України у Львові.

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *