ОСТАННІ НОВИНИ

Жнива на Львівщині розпочнуться на 10 днів раніше

|

У зв’язку із сприятливими температурними режимами у квітні-травні 2012 року, що забезпечило швидший розвиток ярих та озимих культур, жнива на Львівщині розпочнуться орієнтовно 10-15 липня, а збирання озимого ріпаку і ячменю може розпочатись у першій декаді липня. На цьому сьогодні під час прес-конференції наголосив начальник головного управління агропромислового розвитку Львівської облдержадміністрації Роман Верещинський, інформує прес-служба ЛОДА.

На Львівщині за попередніми підрахунками має бути зібрано орієнтовно 350 тис. га. зернових культур. Розрахункова тривалість збирання 8-10 днів за сприятливих погодних умов, оптимальний термін – близько 20 днів.

«Вкладені у цьому році фінансові ресурси, кредитні кошти в сумі 138 млн.грн., які в рази перевищують суми затрачені у попередніх роках, додають впевненості в хорошому врожаю – близько 30-35 центнерів з одного гектара», – зазначив Роман Верещинський.

Начальник обласного управління агропромислового розвитку також розповів про наслідки негоди, яка сталась на Львівщині 9 червня у Миколаївському, Жидачівському, Дрогобицькому та Самбірському районах: «Сільське господарство – цех під відкритим небом, де немає можливості цілковито вберегти врожай від негативних природних проявів та катаклізмів. Зокрема, внаслідок стихії, що відбулась на Львівщині було пошкоджено та знищено значну кількість посівів та насаджень, завдано значних збитків господарствам. На даний час працюють комісії, які оцінюють вартість цих збитків. У районах, де пройшла ця стихія за загальними підрахунками загинуло1377 га. та пошкоджено2595 га. посівів. Нашим обов’язком на сьогодні є своєчасно зібрати усю інформацію, підрахувати збитки і якнайшвидше подати до Міністерства аграрної політики та продовольства України».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *