ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові відбудеться засідання українсько-польської комісії по транскордонній співпраці

|

У Львові відбудеться засідання Комісії з питань транскордонного співробітництва українсько-польської Міжурядової Координаційної Ради з питань міжрегіонального співробітництва. Про це повідомили у прес-службі Львівської облдержадміністрації. 

У засіданні братиме участь керівництво прикордонних регіонів України (Львівської, Закарпатської, Волинської областей) та Республіки Польща (Підкарпатського і Люблінського воєводств). 

Під час засідання Комісії передбачено розгляд наступних питань:

– “Актуалізація стратегії українсько-польського співробітництва”;

– “Транскордонне співробітництво на прикладі Карпатського Єврорегіону. Досвід і перспективи”;

– “Проблеми біосферного резервату “Розточчя”;

– “Проблеми екології та охорони навколишнього середовища у транскордонній зоні”;

– “Україно-Польський кордон – перспективи розвитку”. 

На завершення відбудеться Підписання протоколу засідання Комісії з питань транскордонного співробітництва МКРМС. 

Довідка: 

Українсько-польська Міжурядова координаційна рада з питань міжрегіонального співробітництва (МКРМС) створена на основі п.6 Угоди між Урядом України та Урядом Республіки Польща про міжрегіональне співробітництво від 24 травня 1993 року. 

Рада визначає загальні напрямки і головні принципи розвитку міжрегіональної співпраці, надає компетентним органам обох держав пропозиції з цих питань, готує спільні програми, які мають на меті розвиток співпраці між регіональними органами влади і місцевими органами державної адміністрації та органами місцевого самоврядування України і Республіки Польща, забезпечує їх відповідність зі згаданою вище міждержавною угодою та координує міжрегіональну співпрацю. 

Міжурядова координаційна рада також надає свої висновки щодо проектів двосторонніх домовленостей, які мають на меті реалізацію міжрегіональної співпраці; готує пропозиції щодо створення сприятливих правових, економічних, фінансових та торговельних умов для взаємовигідної господарської співпраці, розвитку підприємництва, господарської та іншої діяльності в рамках міжрегіональної співпраці. Передає їх компетентним органам України та Республіки Польща для розгляду та прийняття рішень. Окрім цього Рада також розглядає спірні питання, які ускладнюють міжрегіональну співпрацю.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *