ОСТАННІ НОВИНИ

Львівська міськрада заборонила використання радянської та нацистської символіки

|

Депутати Львівської міської ради вдруге винесли ухвалу про заборону використання символіки СРСР, комуністичної та нацистської символіки на території Львова. За відповідне рішення проголосувало 74 депутати ЛМР.

Зокрема, в тексті ухвали йдеться:

«У зв’язку з можливістю розповсюдження у Львові символіки неіснуючої тоталітарної держави – СРСР, комуністичної та нацистської символіки заборонити: використання символіки на території Львова, на будівлях державних установ і комунальних підприємств Львова, під час проведення масових заходів. Контроль за виконанням ухвали покласти на міського голову та начальника ЛМУ ГУ МВС у Львівській області».

«Прошу підтримати ухвалу, враховуючи минулорічні події 9 травня. Ми повинні прийняти вольове політичне рішення. Львів – не місце для прапорів голодомору та свастики», – сказав під час виступу депутата від фракції ВО «Свобода» Юрія Михальчишина, який представляв дану ухвалу.

За його словами, міська рада вже затверджувала минулоріч таку ж заборону. Проте стало відомо, що Галицький районний суд Львова виніс рішення скасувати ухвалу ЛМР, зокрема пункт про заборону комуністичної символіки, а залишити лише заборону на використання нацистської символіки.

Водночас, начальник юридичного правління ЛМР Гелена Пайонкевич зазначила, що дана ухвала суду не надходила до міської ради. Проте якщо рішення суду надійне офіційно, Львівська міськрада подаватиме апеляцію.

Фото: Львівський портал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *