ОСТАННІ НОВИНИ

Затримали депутата від ОПЗЖ, який допомагав окупантам на Донеччині

Олег Дерев'янко

|

Спецслужби затримали депутата Дружківської міської ради від забороненої партії ОПЗЖ, який був інформатором фсб на Донеччині. Про це Львівському порталу повідомили в Службі безпеки України.

Встановлено, що він входив до мережі інформаторів фсб, яку українська спецслужба викрила ще у березні 2023 року. Тоді ж було затримано 4-х його спільників.

За даними слідства, фігурант возив одного з агентів на власному авто для прихованої фіксації оборонних позицій ЗСУ. Найбільшу увагу інформатори звертали на геолокації укріпрайонів, блокпостів та місць можливого зберігання боєприпасів українських захисників.

Також поплічники фсб намагалися відслідкувати рух військових ешелонів та розташування залізничних станцій, на яких розвантажують озброєння ЗСУ. Крім того, після російських авіаударів зловмисники збирали інформацію про наслідки ворожих «прильотів».

За наявними даними, окупанти планували виявити слабкі місця в обороні Дружківки.

Слідчі повідомили депутату міськради про підозру за ч.7 ст.111-1 Кримінального кодексу України (надання незаконним збройним чи воєнізованим формуванням держави-агресора допомоги у веденні бойових дій проти ЗСУ). Зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує до 15 років тюрми.

В СБУ зазначають, що організатор цієї ворожої групи вже отримав реальний термін увʼязнення

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *