ОСТАННІ НОВИНИ

Американський суд відхилив позов проти Тимошенко

Львівський портал

|

Суд у Нью-Йорку відкинув позов американської компанії Universal Trading&Investment Co. (UTICo) до екс-прем´єр-міністра Юлії Тимошенко. Таке рішення ухвалив суддя Річард Салліван 19 жовтня, передає KyivPost.

«Компанії UTICo відмовлено у залучені її позову [до справи]», – сказано в рішенні суду, який є у розпорядженні Kyiv Post.

Американська компанія UTICo у липні подала позов проти Тимошенко, вимагаючи від неї виплати боргів компанії «Єдині енергетичні системи України» (ЄЕСУ) на суму $18,3 млн. У БЮТ заперечують причетність до боргів ЄЕСУ.

Цим позовом UTICo намагалась через Тимошенко добитись виплати боргу компанії ЄЕСУ, яка у 1990-х була посередником у продажу середньоазійського і російського газу в Україну і Східну Європу та яку певний час очолювала Тимошенко.

«Хоча UTICO стверджує, що Тимошенко повинна нести відповідальність за вирок щодо ЄЕСУ, цей аргумент спирається на теорії, які виходить далеко за межі цієї справи, – сказано в обґрунтувальній частині даного рішення суду. Там також зазначено, що UTICo не змогла продемонструвати, що вона має право втручатися в цей позов (Тимошенко проти Фірташа)».

У своєму позові, який було відхилено, UTICo звинувачувала Тимошенко у тому, що та приховувала прибутки й активи ЄЕСУ від кредиторів, виводячи їх в офшори і під власний контроль.

Сама Тимошенко в кінці квітня подала позов до суду в Нью-Йорку проти співвласника компанії RusUkrEnergo Дмитра Фірташа.

У своєму позові компанія UTICo зазначала, що у разі наявності будь-яких відшкодувань на користь Тимошенко за позовом проти Фірташа, вона звертається з клопотанням накласти арешт на частину цих відшкодувань у розмірі до $18,3 мільйонів плюс відсотки до закінчення судового слухання у справі «UTICo проти Тимошенко».

Комерційні стосунки ЄЕСУ і UTICo розпочалися на початку 1990-х, коли UTICo на прохання ЄЕСУ шукала для компанії Тимошенко покупців на різну продукцію за 2% комісійних від вартості контракту. UTICo знаходила покупців та надавала послуги зі стягуванням грошей з боржників ЄЕСУ, але компанія так і не заплатила комісійні цьому брокеру. Начебто саме за це і за репутаційні втрати UTICo вимагала $18,3 мільйонів тепер у Тимошенко.

 

Коментарі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *