ОСТАННІ НОВИНИ

Світові культури будуть представлені у Львові на «Lviv International»

Львівський портал

|

3 липня в парку Богдана Хмельницького відбудеться міжнародний фестиваль культур «Lviv International», який втретє традиційно організовує молодіжна студентська організація AIESEC. Про це повідомили у прес-службі Львівської міськради.

Метою фестивалю «Lviv International» є ознайомлення львів’ян та гостей міста з культурами та традиціями різноманітних народів світу шляхом представлення іноземними стажерами своїх країн, а також на популяризацію українських культурних надбань.

Святкове дійство буде тривати приблизно з 15:00 до 21:00 год. На сцені виступатимуть представники з Бразилії, Індії, Грузії, Китаю, Туреччини, Індонезії, Малайзії, які продемонструють свою культуру за допомогою танців, співів, малюнків, національних костюмів та цікавих презентацій. Загалом на цьому заході буде представлено близько 15 культур народів світу.

«Фестиваль складатиметься з двох частин. Перша з них – це фестиваль культур. Тут кожен з волонтерів однієї з наших програм представлятимуть свою культури. Всі вони використовують різні способи для цього. От індійці, для прикладу, гратимуть на своїх національних інструментах, дещо схожих на гітару. Інші будуть танцювати, готувати свої національні страви. Кожен з них вибирає сам, як йому представити свою країну. А друга частина – це представлення української культури для всіх учасників», – розповів президент організаційного комітету фестивалю культур «Lviv International» Роман Борецький.

Львівські колективи народних танців, хлопці з бойовим гопаком, гра на національних інструментах та виконання народних  пісень представлять Україну на міжнародній сцені. Вечір культур завершиться виступами рок-гуртів із Львова, Тернополя та Івано-Франківська.

На думку організаторів, цього року вони очікують близько тисячі відвідувачів.

«Це молоді люди, студенти, яким цікаво ближче познайомитися з іншими культурами, дізнатися дещо більше про них. Багато з них беруть участь у наших програмах, згодом мають можливість самим активно брати участь у розробці та втіленні проектів», – розповіла координатор зі зв`язків з громадськістю АЙСЕК у Львові Дарія Іванова.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *