ОСТАННІ НОВИНИ

У львівських басейнах виявили перевищення вмісту аміаку та хлору

Львівський портал

|

У Львові у 8 басейнах перевіряли якість води. У більшості басейнів загального користування у воді виявлено перевищення вмісту аміаку. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

Протягом червня-липня цього року КП «Адміністративно-технічне управління» обстежило у Львові 8 діючих басейнів загального користування. Працівники КП визначали якість води та обстежували на предмет дотримання вимог природоохоронного законодавства такі об’єкти: СУАП «Гранд-Готель» ОК «Софія», Управління спортивних споруд ЛОО ФСТ «Динамо» України, ТзОВ «СОК «Євроспорт», ТзОВ «Зоряний водопад», СОЦ «Формула краси», ТзОВ НВФ «Відкриті комп’ютерні системи», ТзОВ «Хвиля» та ЗАТ «Комплекс водних видів спорту».

У результаті було виявлено лише певні перевищення допустимої норми вільного хлору та аміаку. Відтак у СУАП «Гранд-Готель» ОК «Софія» перевищення допустимої норми вільного хлору становить 1,3 рази, у СОЦ «Формула краси» перевищення аміаку в 12,6 разів, у басейні для дітей ТзОВ «Зоряний водопад» перевищення вільного хлору в 1,3 рази та перевищення аміаку у 30,4 рази, а також у басейні «Сімейний» та басейні «Дитячий» ЗАТ «Комплекс водних видів спорту» перевищення аміаку становить відповідно 1,2 та 1,4 рази.

«Хлорування води, як відомо, здійснюється з метою дезінфікування. Відтак, ми звертаємося до власників басейнів ретельніше контролювати процес дезінфікації води, аби вміст хлору в ній не перевищував допустимих норм. Що ж до перевищення вмісту аміаку у воді, то причиною цього є недотримання  відвідувачами басейнів культури поведінки під час купання. Тому нагадуємо, що  якщо ви хочете користуватися басейнами із чистою якісною водою, не варто самим допускати її забруднення і використовувати басейн не за призначенням», – наголошує  керівник адміністративно-технічного управління Інна Свистун.

Водночас, під час перевірки було зафіксовано порушення вимог природоохоронного законодавства. Йдеться про здійснення викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами без відповідного дозволу, відсутність систематичного контролю якості стічних вод, що скидаються у міську каналізацію та  відсутність документального підтвердження про вивезення твердих побутових відходів.

Усім об’єктам господарювання, де були виявлені порушення природоохоронного законодавства, були видані приписи з встановленням конкретних термінів виконання необхідних заходів для ліквідації цих порушень.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *