ОСТАННІ НОВИНИ

До Львова привезли унікальні картини австрійських художників

|

У львівській картинній галереї сьогодні виставлять унікальні роботи найвидатніших австрійських художників ХХ століття Густава Клімат, Оскара Кокошки та Егона Шіле. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

Їхні роботи представлять на виставці «Фігура Австрія», яку сьогодні відкривають вперше у Львові у рамках Днів Відня. Експонати виставки взяли з колекції священика Отто Мауера, що служив у віденському соборі Святого Стефана, поряд із яким заснував свою власну мистецьку галерею. Колекцію вважають однією із найавторитетніших європейських колекцій авангардного мистецтва. Також на виставці будуть представлені роботи таких художників як Ганс Фроніус, Альфред Кубін, Фріденсрайх Гундертвассер, Альфред Грдлічка.

Довідка: Густав Клімт – австрійський художник і графік, символіст. Один з найвидатніших представників сецесії, провідник віденського модернізму. Оскар Кокошка – австрійський художник, видатна особистість австрійського експресіонізму в літературі та образотворчому мистецтві. Оскара Кокошку вважають одним із трьох найвидатніших австрійських художників ХХ століття – поруч із Густавом Клімтом й Егоном Шіле.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *