ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині запрацюють дві нові шахти?

|

Техніко-економічне обґрунтування для 3 нових шахт розроблятимуть уже цього року. Про це повідомив сьогодні під час прес-конференції міністр вугільної промисловості України Віктор Полтавець, перебуваючи з робочою поїздкою на Львівщині.

За його словами, одна з цих шахт буде у Червонограді, а ще дві на Донбасі. Як зазначив генеральний директор ДП «Львіввугілля» Володимир Гарбузюк, підприємство надасть на розробку ТО шахти № 3 «Червоноградська» 1, 2 мільйона гривень з власних коштів. З наступного року розпочнеться проектування цієї шахти, а весь процес будівництва займе приблизно 5 років. Зі свого боку, міністр зазначив, що повна вартість будівництва шахти з потужністю видобутку вугілля 3 мільйони тонн на рік перевищує 3 мільярди гривень.

Крім того, Віктор Полтавець зазначив, що цього року державні вугільні підприємства запланували видобути 4, 7 мільйона тонн вугілля. Так само запланували збільшити видобуток і на приватних шахтах. Міністр зазначив, що потреба України в енергетичному вугіллі становить 100 мільйонів тонн, а зараз видобувають лише 75 мільйонів тонн. За його словами, власники приватних шахт запланували до 2015 року збільшити видобуток вугілля на 25 мільйонів тонн більше, і для цього заплановано вкласти 25 мільярдів гривень інвестицій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *