ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові відкрито дитячий діабетичний навчальний центр

|

Дитячий діабетичний навчальний центр урочисто відкрили учора, 7 жовтня, в приміщенні Львівської обласної дитячої спеціалізованої клінічної лікарні, що на вул. Дністровській, 27, повідомляє ЗІК. Цей проект реалізується «Клубом Левів міста Львова» за підтримки Спілки Нідерландських Фондів для Центральної та Східної Європи, яка виділила 10 тисяч євро.

Такий центр, що орієнтований винятково на дітей, у Львові створюється вперше. У ньому зможуть безкоштовно пройти навчання понад 100 львівських дітей та підлітків, що хворіють цукровим діабетом.

Мета створення центру – навчання і психологічна підтримка дітей, хворих на цукровий діабет, та їх сімей. Результатом цього має стати зменшення частоти гострих та хронічних ускладнень (зокрема, втрати зору), краща соціальна адаптація дітей та підлітків, поліпшення якості їх життя і відкриття нових соціальних можливостей (в отриманні освіти, заняттях спортом тощо) – нарівні з їх однолітками.

Центр обладнаний сучасними засобами контролю за діабетом, аудіовізуальною технікою, матиме в штаті лікаря-ендокринолога, медичну сестру-інструктора та психолога.

«На Львівщині близько 300 дітей мають цукровий діабет. Щороку 30 дітей потрапляють до лікарні з важкою формою декомпенсації діабету. Це свідчить про те, що досі ми не мали змоги навчити дітей та батьків давати раду з хворобою.

Ця школа створена для того, щоб вони навчилися керувати хворобою ( наразі хвороба «керує» ними) ними, щоб спростити їм життя. Я часто стикаюсь з тим, що діти та батьки не вміють прийняти правильне рішення, оскільки бракує якісної інформації. Зі своєї практики я також знаю, що в багатьох дітей виникають психологічні проблеми, – з цим ми також будемо працювати. В штаті школи працюватиме психолог. Якщо діти та батьки отримають якісну психологічну та навчальну підтримку, то можна в три-чотири рази поліпшити глікемічний контроль. Навчання буде проходити в маленьких групах по п’ять-шість чоловік, триватиме один тиждень і раз на рік його зможуть пройти всі бажаючі», – зазначив координатор проекту лікар-ендокринолог Ігор Грицюк.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *