ОСТАННІ НОВИНИ

УНП готується до політичних змін на Львівщині

|

Голова фракції Української народної партії у Львівській міській раді Юрій Кужелюк радить своїм колегам з інших політичних сил не розслаблятися і вже сьогодні готуватися до дострокових виборів органів місцевого самоврядування. На думку депутата, нові вибори є цілком реальними в найближчому майбутньому і вони неодмінно внесуть свої корективи в розстановку політичних сил на Львівщині.

Зокрема, Юрій Кужелюк переконаний, що завдяки новим виборам шанси зміцнити свої позиції за рахунок блоку „Наша Україна”, рейтинг котрого постійно знижується, має Блок Юлії Тимошенко. Посилити свій вплив, на переконання „уенпівця”, зможуть і дрібніші політичні сили, насамперед „Пора”, „Свобода” та УНП. Не виключено, що вони об’єднають свої зусилля в новий блок. Оскільки процес перемовин триває довго, то важливо, щоб представники цих партій не посварилися „по дорозі”.

„Неодмінно будуть утворюватися нові блоки. Менші об’єднуватимуться з меншими. Боротьба ставатиме жорсткішою,” – прогнозує Юрій Кужелюк.

Щодо дострокових виборів до Львівської міської ради, то, на думку Ю. Кужелюка, „Батьківщина” йтиме окремим блоком, а блоку „Наша Україна” радше не буде. УНП намагатиметься утворювати блоки з подібними до себе – з „Порою” та „Свободою”. „Тим паче, особливих розбіжностей між нами нема. Ми мали б хороші перспективи”, – упевнений Ю. Кужелюк.

Нагадаємо, другий етап конституційної реформи, який полягає в реформуванні місцевого самоврядування, Верховна Рада планує розглядати наступного року. За словами Ю. Кужелюка, згідно з нею обиратимуть голів областей, функції обласних адміністрацій буде зведено до мінімуму, а райадміністрації буде загалом ліквідовано.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *