ОСТАННІ НОВИНИ

Невдовзі митрополита Шептицького можуть проголосити блаженним

|

Під час роботи цьогорічного Синоду Єпископів УГКЦ надійшла звістка з Рима про те, що беатифікаційний процес (визнання святим) митрополита Андрея Шептицького перейшов до Богословської комісії Ватикану, передає прес-секретаріат Глави УГКЦ.

Митрополит Андрей очолював УГКЦ з 1900 до 1944 року, відбував ув’язнення царського російського уряду у 1914-1917 роках. За життя двічі просив в Апостольської столиці дозволу на мученицьку смерть.

За словами голови Комітету беатифікацій і канонізацій синоду владики Михайла (Гринчишина), це великий поступ у справі проголошення митрополита Андрея блаженним. Він відбувся завдяки старанням членів Постійного Синоду безпосередньо в Папи Венедикта ХVІ.

Беатифікаційний процес Слуги офіційно розпочався у 1958 році. Відтоді почали збирати усі твори Митрополита. «Те, що беатифікаційна справа Слуги Божого митрополита Андрея Шептицького була нещодавно передана для подальшого опрацювання спеціальній Богословській комісії Конгрегації у справах святих у Римі, формально означає, що після відповідної позитивної оцінки стану історичної вірогідності та автентичності зібраних під час проведення довготривалого беатифікаційного процесу документальних матеріалів (на підставі архівних документів та свідчень очевидців) сама справа перейшла до компетенції тих урядових посадовців римської Конгрегації у справах святих, які повинні належним чином оцінити також якісну сторону всього зібраного у цій справі фактажу, – зокрема розповів о. Роман. – Це буде зроблено для того, щоби впевнено можна було зробити офіційні висновки щодо відповідності наведених фактів з життя і діяльності Слуги Божого Митрополита Андрея Шептицького об’єктивним критеріям офіційного визнання неординарного геройства практикованих ним чеснот».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *