ОСТАННІ НОВИНИ

На „Леоні” експлуатують людей?

|

Ситуація, що склалася на ТзОВ “ЛЕОНІ Ваерінг Системс Україна ГмбХ”, нам знайома, ми намагаємося допомогти трудовому колективу, але це складно зробити, оскільки на заводі немає профспілкової організації, яка би підписала трудову угоду, де б обумовлювався рівень зарплати працівників. За нашими даними, працівники підприємства виготовляють продукції в 1,5 раза більше, ніж повинні виготовляти за зарплату, що вони отримують. Ми вважаємо, що колектив заводу експлуатують, – прокоментував ЗІКу голова Об’єднання профспілок Львівщини Роман Дацко.

«Створити профспілку на заводі заважає керівництво підприємства, яке не дає нам зустрітися з працівниками заводу. Ми обов’язково доб’ємося того, щоб на підприємстві було створено профспілкову організацію», – говорить Р.Дацко.

Нагадаємо, що близько 200 працівників заводу електричних кабельних мереж для автомобілів ТзОВ “ЛЕОНІ Ваерінг Системс Україна ГмбХ” у Стрию стоять під прохідною підприємства. Працівники розпочали страйк ще у п’ятницю і наразі не планують його припиняти, – повідомив Західній інформаційній корпорації депутат Стрийської міської ради Володимир Павлик.

За його словами, в основному на заводі працюють жінки та дівчата, які із самого ранку стоять під прохідною. Обурення працівниць викликало те, що комусь із них підняли зарплату, а комусь ні. Жодних пояснень керівництво не дало.

Натомість до страйкарів виходив генеральний директор заводу Вернер Йоганн Гайллінгер, який сказав, що ніхто не збирається піднімати їм заплату. За словами В.Павлика, директор наголосив, що в Україні живе 48 млн людей, багато з яких без роботи і запевнив, що якщо треба буде, то працівників привезуть із Донецька, але у жодному випадку зарплата на заводі не зросте. «Зараз увесь монтаж стоїть. На роботу уже б мала вийти друга зміна, але люди відмовляються працювати», – зазначив В.Павлик.

За словами самих працівників «Леоні», їх не задовольняє 600 грн зарплати, яка б, згідно із обіцянками, мала б становити понад 1 тис. грн.

Водночас журналісти стрийської ТРК «ТелеЛАН» стверджують, що їх не впускають на завод і кажуть, що ніякого страйку немає.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *