ОСТАННІ НОВИНИ

На 750-річчя Львова у небі покажуть світлову історію Львова

|

У перший день святкування 750-річчя Львова, 30 вересня, біля Оперного театру в небі покажуть грандіозну світлову виставу. Про це сьогодні під час прес-конференції повідомив творець такого дійства, німецький режисер, постановник світлових шоу Герт Хоф. Він вирішив подарувати місту незабутнє видовище за допомогою неонів, лазерів, висотних феєрверків та піротехніки.

Використовуючи різні потужні елементи техніки, режисер хоче оживити у небі архітектуру та показати усю історію міста Лева за допомогою світла.

Щодо витрат, то місто зобов ’ язане забезпечити технічні витрати: транспортування, монтаж тощо. Усю цю грандіозність творитиме одна сотня працівників.

Герт Хоф уже рік співпрацює із Русланою Лижичко та разом з нею продумують музичний супровід п ’ятнадцятихвилинного дійства. «Львів’ яни та г ості міста зможуть почути музику з 15 століття і до нашого часу, бо ми продумуємо її із Русланою, яка наживо виступатиме під час концерту», – зазначив режисер.

За словами відповідального за роботу щодо організації цього дійства Тараса Шеха, підготовка до світлового шоу триває вже два місяці, в ході якої вдалось погодити усі питання із керівником Львівської опери Тадеєм Едером та уникнути заперечень.

Руслана, котра завітала на прес-конференцію назвала заплановане святкування міста «ексклюзивним, грандіозним, алегантним та по-європейськи». Вона також додала, що запросила на 750-річчя Лева усіх своїх друзів – відомих співаків та просто творчих людей.

Загалом на свято міста запрошено 170 закордонних гостей та 350 українських офіційних делегацій: мери міст, голови облрад, ОДА, представники Кабміну та інші. На рівні Києва будуть запрошені 12 президентів різних країн.

За словами організаторів навіть погані погодні умови не зможуть затьмарити того свята, яке заплановане, а щодо технічного моменту, то можливий дощ та туман, за словами Герта Хофа, дозволить чіткіше бачити промені світла.

Пан Хоф організовував подібні вистави в Угорщині, Китаї, Греції та Німеччині.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *